Θα κάνει καλό στο 20 μηνών παιδί μου να έχει μια πρώτη επαφή με την αγγλική γλώσσα;

Θα κάνει καλό στο 20 μηνών παιδί μου να έχει μια πρώτη επαφή με την αγγλική γλώσσα;
Ερώτηση:
Το παιδί μου είναι 20 μηνών αγοράκι, λέει κάποιες λέξεις στα ελληνικά (τόσες όσες πρέπει για την ηλικία του) Σκέφτομαι μήπως πάρω μια καθηγήτρια αγγλικών να του μιλάει στα αγγλικά ή είναι αργά πλέον και αν ναι πόσες ώρες πιστεύετε ότι απαιτείται; Να σημειώσω ότι ξέρω αγγλικά αλλά όχι τόσο που να του μιλάω φαρσί και χωρίς λάθη. Ευχαριστώ. 
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνωστήρια,

Να σας ζήσει το αγοράκι που σας! Να το χαρείτε και αυτό είναι μια ουσιαστική ευχή! 
Φαίνεται να θέλετε το καλύτερο για τον γιο σας, και καλά κάνετε. Ωστόσο, δε θα πρέπει να βιώνετε την υπέροχη διαδικασία μεγαλωματος του παιδιού σας με άγχος. Δε γνωρίζω γιατί σας είναι τόσο σημαντικό να εισαγετε εξ αρχής μια δεύτερη γλώσσα στο παιδί σας. Εφόσον δεν αποτελεί για κάποιον από τους γονείς μητρική γλώσσα, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Καθώς κι εσείς δεν είστε εξοικειωμένοι με τη χρήση της, δε θα προσφέρει κάτι επιπλέον στη μεταξύ σας επικοινωνία η πρόωρη κατάκτηση της από τον γιο σας. 

Είναι, λοιπόν, σημαντικό να δώσετε χώρο και χρόνο στη λεκτική επικοινωνία που τώρα αναπτύσσεται στη μητρική γλώσσα και να τη χρησιμοποιήσετε στη καθημερινότητα σας, στη σχέση σας.Να φροντίσετε να την έκφραση σας, την επικοινωνία σας χωρίς αγωνία, αλλά με χαρά για κάθε νέο επίτευγμα του παιδιού σας!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v