Δεν νιώθω καμία έλξη για τον σύζυγό μου και με ενοχλούν όλα όσα κάνει. Τι πρέπει να κάνω;

Δεν νιώθω καμία έλξη για τον σύζυγό μου και με ενοχλούν όλα όσα κάνει. Τι πρέπει να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα σας, είμαι παντρεμένη εδώ και 3 χρόνια και έχω ένα παιδάκι 2 ετών. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν νιώθω καμία έλξη για τον σύζυγό μου, δεν μπορώ να βρω καμία κοινή επιθυμία, κανένα κοινό σημείο στις ανάγκες μας και τα θέλω μας. Δεν προσδοκούμε ο ένας να έρθει κοντά στον άλλον. Δεν θυμάμαι τον τελευταίο χρόνο να καθίσαμε αγκαλιά, να συζητήσουμε κάτι,να δούμε μια ταινία, να πιούμε ένα ποτό μαζί. Καθώς και η ερωτική μας ζωή είναι ανύπαρκτη. Δεν ξέρω τι να κάνω, αλλά έχω φτάσει σε σημείο να με ενοχλούν όλα εκείνα που κάνει.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τα τελευταία 3 χρόνια έχετε φέρει σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας. Επιλέξατε εσείς και ο σύντροφός σας, ο ένας τον άλλο και αποφασίσατε να παντρευτείτε. Η μετάβαση αυτή είναι μια σημαντική φάση για το ζευγάρι και έχει ιδιαίτερη σημασία ο τρόπος που βιώνεται. Εάν υπάρχει χαρά, εάν υπάρχει επιθυμία, εάν υπάρχει ελευθερία, εάν υπάρχουν όνειρα και πολλά άλλα. 

Έπειτα ήρθε η εγκυμοσύνη σας! Μια ιδιαίτερη περίοδος με πολλή χαρά και πολλές αγωνίες. Επίσης μια μεγάλη αλλαγή για τη σχέση του ζευγαριού καθώς καλούνται να ανοίξουν για να εμπεριεξουν το μωρό τους. Κι έπειτα, γίνατε γονείς. Οι ανάγκες του μωρού σας και η επιτακτική φροντίδα του άλλαξε ξανά τη σχέση και τη ζωή σας.

Σήμερα, που το μωρό σας έχει μεγάλωσει αλλάζοντας και πάλι ανάγκες, φαίνεται πως έχετε χάσει πολλά σημαντικά στοιχεία από τη σχέση με τον σύντροφό σας. Το σημαντικότερο όλων, μέσα στα δύσκολα που περιγράφετε, είναι να απαντήσετε το ερώτημα εάν επιθυμείτε να φτιάξετε την σχέση σας. Γιατί εσείς θα το κάνετε. Οι σχέσεις από μόνες τους δε βελτιώνονται. 

Επομένως, εάν περιμένατε να εξελιχθεί αυτομάτως θετικά η σχέση σας, έχετε πλέον απτές αποδείξεις ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Πάρτε λοιπόν υπεύθυνα αποφάσεις για το τι θέλετε να κάνετε με τη σχέση σας κι έπειτα ψάχνετε τον τρόπο που μπορείτε αυτό από κοινού να το καταφέρετε. 

Απαντήσεις υπάρχουν πολλές. Προσδιορίστε πρωτίστως όμως το ερώτημα!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v