Τέλειο ελιόψωμο με φέτα και φρέσκα μυρωδικά!

Τέλειο ελιόψωμο με φέτα και φρέσκα μυρωδικά!

Μία από τις νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας είναι και το παραδοσιακό ελιόψωμο! Είναι ένα τέλειο συνοδευτικό για κάθε κυρίως πιάτο, αλλά μπορούμε να το απολαύσουμε κι ως σνακ -ειδικά με φέτα και φρέσκα μυρωδικά το συγκεκριμένο ψωμί... απογειώνεται! Διαβάστε την παρακάτω συνταγή, βάλτε ποδιές και μεγαλουργήστε!

Τι θα χρειαστείτε 

3 αυγά

1 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά

2/3 του φλιτζανιού γάλα

1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο

13/4 του φλιτζανιού φέτα

1 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη

1/2 του φλιτζανιού μαύρε ελιές, χωρίς τα κουκούτσια

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά και το αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο, τη μαγιά, το γάλα, τη ρίγανη και τις ελιές.

Βήμα 2ο

Συνεχίζουμε προσθέτοντας στο παραπάνω μείγμα τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά, έτσι ώστε να μην θρυμματιστεί το τυρί μας. 

Βήμα 3ο

Βάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά.

Πηγή: justapinch.com

 

v