Στη μεγάλη μου αδερφή οφείλω όλα όσα είμαι σήμερα!

Στη μεγάλη μου αδερφή οφείλω όλα όσα είμαι σήμερα!

Eίναι απίστευτο πως η μεγάλη αδερφή καταφέρνει να είναι δεύτερη μάνα, αδερφή και κολλητή σου ταυτόχρονα! Είναι ο επίγειος φύλακας άγγελός σου που στέκεται δίπλα σου από τότε που ήσασταν παιδιά. Αυτές οι γυναίκες ήταν ανέκαθεν το πρότυπό μας και ο λόγος που η ζωή μας ήταν πιο εύκολη καθώς μεγαλώναμε.

Αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο στις μεγαλύτερες αδερφές μας που τόσο πολύ αγαπάμε!

Αδερφή μου,

Υπάρχουν τόσα πράγματα που θαυμάζω σε σένα και άλλα τόσα για τα οποία θέλω να σε ευχαριστήσω, που δεν μπορούν να χωρέσουν σε μία σελίδα. Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος και ανέκαθεν υπήρξες το πρότυπό μου. Είσαι δυναμική, τρυφερή, γενναιόδωρη και, μερικές φορές, ξεροκέφαλη- όμως αυτή είναι και η γοητεία σου.

Χάρη σε σένα, η ζωή μου είναι αρκετά πιο εύκολη. Χάραξες τον δρόμο ώστε εγώ να μην δυσκολευτώ και πάντα ήσουν εκεί για να με αποτρέπεις από λάθη. Είμαι ευλογημένη που είσαι αδερφή μου, αλλά και φίλη μου. Έμαθα τόσα πολλά από σένα.

Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ που πάντα έχεις χρόνο για μένα και που ποτέ δεν με θεώρησες ''βάρος'' εξαιτίας της ηλικιακής διαφοράς μας. Όταν χρειάζομαι κάποιον να μιλήσω ή να ξεσπάσω, είσαι πάντα εκεί. Στις ερωτικές μου απογοητεύσεις, όταν με πιάνουν οι ανασφάλειες μου, ακόμα κι όταν όλα είναι σκοτεινά, εσύ σαν φάρος με φωτίζεις για να βρω τον δρόμο μου. Αλλά και στις κακές στιγμές μου ποτέ δεν με κρίνεις, απλώς με ακούς προσεκτικά και με συμβουλεύεις.

Σε ευχαριστώ που καθώς μεγαλώναμε πάντα με συμπεριλάμβανες σε ό,τι έκανες. Φαντάζομαι ότι ήταν δύσκολο. Δεν είναι ευχάριστο να κουβαλάς παντού τη μικρή σου αδερφή, αλλά αλήθεια χαίρομαι που με έπαιρνες μαζί σου στις βόλτες με τις φίλες σου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Εκτός από ''μεγάλη'', με έκανες να νιώθω και πολύ σημαντική.

Ωστόσο, το πόσο σημαντική είμαι για σένα, το κατάλαβα όταν μεγαλώσαμε και από μεγάλη αδερφή έγινες επίσης και η καλύτερη μου φίλη. Ξέρω ότι ακούγεται κλισέ-όμως αλήθεια μπορώ να σου πω τα πάντα!

Να μοιραστώ μαζί σου τις βαθύτερες σκέψεις μου που θα ντρεπόμουν να πω σε κάποιον άλλον. Έχεις δει την πιο ''τρελή'' πλευρά του εαυτού μου και με έχεις αποδεχτεί γι’ αυτό ακριβώς που είμαι. Χάρη σε σένα έμαθα να είμαι πάντα ο εαυτός μου και να μην προσποιούμαι. Να λέω τι με ενοχλεί και τι μου αρέσει μα, το κυριότερο με έμαθες να διεκδικώ όσα με κάνουν χαρούμενη και ευτυχισμένη.

Είμαι ευγνώμων για την ειλικρίνειά σου! Ποτέ δεν μου χάιδεψες τ’ αυτιά. Αν για παράδειγμα, ένα ρούχο δεν μου πήγαινε θα ήσουν η πρώτη που θα μου έλεγε. Χωρίς δισταγμό και χωρίς να φοβάσαι ότι θα παρεξηγηθώ!

Και σ’ ευχαριστώ αναδρομικά για τις εκατομμύρια φορές που με κάλυψες στους γονείς μας και που φύλαξες τα μυστικά μου σαν να ήταν δικά σου!



Με υποστηρίζεις σε ό,τι κι αν κάνω. Πάντα πίστευες σε μένα-περισσότερο απ’ ότι εγώ. Με βοήθησες πολύ να δω την αξία μου και να αγκαλιάσω τις αδυναμίες μου. Πάντα με ενθάρρυνες να ακολουθώ την καρδιά και να κυνηγάω τα όνειρά μου και πραγματικά θεωρώ ότι αν δεν ήσουν δίπλα μου σε κάθε μου βήμα δεν θα είχα φτάσει τόσο μακριά.

Δεν θέλω ποτέ να σε απογοητεύσω, γι 'αυτό φροντίζω να είσαι πάντα περήφανη για τις επιλογές μου. Είναι πολύ σημαντικό για μένα!

Αλήθεια, δεν ξέρω για ποιο πράγμα να σε ευχαριστήσω πρώτα: για τα κλεμμένα ρούχα, τις συμβουλές, τα αστεία μας;

Θέλω απλώς να ξέρεις ότι σε αγαπώ, και σ’ ευχαριστώ που με κάποιον μαγικό τρόπο καταφέρνεις να είσαι μαμά, αδερφή και κολλητή ταυτόχρονα!

Η μικρή σου αδερφή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v