Εξετάζεται πακέτο 30 εκατομμυρίων ευρώ για Κοινωνικό Τουρισμό στην Ελλάδα

Εξετάζεται πακέτο 30 εκατομμυρίων ευρώ για Κοινωνικό Τουρισμό στην Ελλάδα

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων επεξεργάζεται ένα ενισχυμένο πακέτο Κοινωνικού Τουρισμού, με τριπλάσιο προϋπολογισμό συγκριτικά με πέρυσι, για το φετινό καλοκαίρι. Επιπλέον, όμως εξετάζει την εφαρμογή εξετάζει την εφαρμογή επιδότησης απώλειας μισθού λόγω μειωμένου ωραρίου στην εστίαση και στα ξενοδοχεία του προγράμματος . 

Προκειμένου να ενισχυθεί ο εγχώριος τουρισμός, εν μέσω πανδημία, εξετάζονται οι δυνατότητες προϋπολογισμού του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού που υλοποιεί κάθε χρόνο ο ΟΑΕΔ, ώστε φέτος να δοθούν σε επιδοτήσεις διακοπών 30 εκατομμύρια ευρώ αντί για 10 εκατομμύρια που είχαν προϋπολογιστεί πέρυσι.

Κάτι τέτοιο δεν αποκλείει το γεγονός να προκύψει και τριπλασιασμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων. Οι δικαιούχοι είναι οι εργαζόμενοι μισθωτοί και άνεργοι που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια ενώ οι ωφελουμένοι είναι τα ανήλικα παιδιά και οι σύζυγοι όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των δικαιούχων, οι συνοδοί αναπήρων κ.ά.

Κουπόνι Κοινωνικού Τουρισμός μπορεί να λάβει ένας εργαζόμενος ή ένας άνεργος μια φορά κάθε 2 χρόνια και φυσικά, ισχύει μοριοδότηση με βάση εισοδηματικά κριτήρια, πόσα ανήλικα παιδιά υπάρχουν στην οικογένεια,αριθμό ημερών ασφάλισης ή χρόνο συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας.

Ποιοι έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Τα ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια/διαμερίσματα, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, κάμπινγκ έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η «επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού» αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη οικονομική αξία, η οποία ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος, ενώ προβλέπεται και ποσό συμμετοχής του ωφελούμενου ανάλογα με την περίπτωση. 

H περίοδος Κοινωνικού Τουρισμού 2019-2020 επιμηκύνεται αντίστοιχα για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα που ξεκίνησαν τον Μάρτιο. Η νέα ημερομηνία λήξης της περιόδου Κοινωνικού Τουρισμού 2019-2020 θα ανακοινωθεί μετά το τέλος των έκτακτων μέτρων.

Πηγή: ethnos.gr

v