«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου»: δείτε online την παιδική παράσταση της Άλκης Ζεη 

«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου»: δείτε online την παιδική παράσταση της Άλκης Ζεη

Ο «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της αγαπημένης μας Άλκη Ζέη ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο για δύο συνεχόμενες χρονιές με τεράστια επιτυχία! Σήμερα το Εθνικό, στο πλαίσιο μιας συντονισμένη προσπάθειας να διασκεδάσει αλλά και να συμβάλλει στην καλλιέργεια των παιδιών μας, παρουσιάζει την παράσταση online για να την δούμε όλοι από τον καναπέ του σπιτιού μας!

Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη online από την Παρασκευή 8, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα του Σαββάτου 9 Μαϊου και σας συνιστούμε να μην την χάσετε!

Η παράσταση θα προβληθεί στο www.n-t.gr και στο www.culture.gr

Η υπόθεση της παράστασης

Η κήρυξη του πολέμου στην Ελλάδα, στις 28 Οκτωβρίου 1940, ανατρέπει τη ζωή του εννιάχρονου Πέτρου, που βλέπει τα πάντα να αλλάζουν γύρω του από τη μια στιγμή στην άλλη. Μέσα στις νέες αυτές συνθήκες, ο Πέτρος θα ξεκινήσει ένα μεγάλο περίπατο, γεμάτο περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις που θα πλουτίσουν την παιδική του ψυχή και θα τον κάνουν να αγαπήσει «πάνω από όλες τις άλλες αγάπες» την πατρίδα του. Η απελευθέρωσή της από τους Γερμανούς θα τον βρει να παίζει στους δρόμους, «άντρας πια, δεκατριών χρονών»!



Η μοναδική γραφή της Άλκης Ζέη συνδυάζει με απαράμιλλο τρόπο τη δραματικότητα και την αγωνία του πολέμου με την ελαφράδα της παιδικής ματιάς, κάνοντας τον «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου» ένα από τα πιο αυθεντικά και αγαπητά κείμενα σχετικά με αυτό το κομμάτι της ελληνικής Ιστορίας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς

Πέτρος: Δημήτρης Πασσάς

Αντιγόνη: Έφη Γούση

Δροσούλα: Αννίτα Κούλη

Παππούς: Γιώργος Μάζης

Σωτήρης: Μιχάλης Μουλακάκης

Ρίτα: Ελεάνα Στραβοδήμου

Μητέρα: Μαρία Τσιμά

Γιάννης, Ιταλός στρατιώτης, Ψηλέας, Σούρα: Γιάννης Διαμαντής

Αχιλλέας, Γιαούρτερ, Μάικλ, Κος Λουκάτος: Ανδρέας Κοντόπουλος

Πατέρας, Κουκλοπαίχτης: Κωστής Κορωναίος

Κυρία Λεβέντη, Νιούρα: Δήμητρα Λαρεντζάκη

Θείος Άγγελος, Διερμηνέας, Κώστας Αγαρινός: Γρηγόρης Σταμούλης

v