«Yπάρχει ελπίδα για τις διακοπές και λέγεται Ελλάδα!»: διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν τη χώρα μας

«Yπάρχει ελπίδα για τις διακοπές και λέγεται Ελλάδα!»: διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν τη χώρα μας

Καθώς η ζωή μας αποκτά λίγο πιο κανονικούς ρυθμούς και το καλοκαίρι μπαίνει σιγά σιγά, στο μυαλό όλων βρίσκεται το τι θα γίνει με τον τουρισμό – τον εσωτερικό, αλλά και τον εξωτερικόν ο οποίος είναι εξαιρετικά σημαντικός για τον περιορισμό της αναπόφευκτης ύφεσης που θα αντιμετωπίσουμε. Ευτυχώς, φαίνεται ότι η καλή εικόνα της χώρας μας προς τα έξω με βάση την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, θα τραβήξει προς τα πάνω κι άλλους νευραλγικούς τομείς, όπως είναι ο τουρισμός. Αυτό μαρτυρούν πλήθος δημοσιευμάτων που κάνουν την εμφάνισή τους καθημερινά σε διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

BILD

Πρόσφατα, το γερμανικό μέσο δημοσίευσε άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Yπάρχει ελπίδα για τις διακοπές και λέγεται Ελλάδα». Τώρα, επανέρχεται στο θέμα των καλοκαιρινών διακοπών και εστιάζει, μεταξύ άλλων μεσογειακών χωρών, και στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «αντιμετώπισε την κρίση σχετικά καλά, με λίγα κρούσματα», αλλά και ότι η κίνηση του καλοκαιριού εξαρτάται εν πολλοίς από την ομαλή εξέλιξη της πανδημίας.

Spiegel

Στη διαδικτυακή στήλη «Ταξίδια» το γερμανικό περιοδικό περιλαμβάνει την Ελλάδα στους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών και παραθέτει τα ανακοινωθέντα, πρώτα βήματα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Σημειώνεται η υψηλή πιθανότητα να γίνει σύντομα η επανέναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και των ξενοδοχείων. Για τη δυνατότητα της χώρας μας να δεχθεί επισκέπτες, παραθέτει την δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, για το «άνοιγμα» της χώρας την 1η Ιουλίου σε τουρίστες από το εξωτερικό, ανάλογα και με το πότε θα αποκατασταθούν οι αεροπορικές συνδέσεις εντός Ευρώπης.

CNN

«Η ελκυστικότητα του ελληνικού τουρισμού δεν αποτελεί μυστικό, αλλά με όλους εν μέσω κρίσης κορωνοϊού, η ιδέα του να περάσει κανείς το καλοκαίρι του στην Ελλάδα μόνο μακρινό όνειρο θα μπορούσε να είναι. Ή μήπως όχι, λένε οι Έλληνες αξιωματούχοι» αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό CNN. «Το μεσογειακό έθνος φαίνεται πως αποτελεί ένα σπάνιο success story του κορωνοϊού» συνεχίζει το δημοσίευμα, που σημειώνει τα λιγοστά κρούσματα και τον περιορισμένο αριθμό θανάτων από την πανδημία στη χώρα μας. Αναφέρονται, βέβαια, οι ανησυχίες των αρχών για πιθανά κρούσματα από το εξωτερικό, ωστόσο, τα μέτρα ασφαλείας στις εισόδους της χώρας αναμένεται να παραμείνουν δρακόντεια. 

Die Zeit

Η εφημερίδα σκιαγραφεί τον τουρισμό στον καιρό της πανδημίας με έναν τίτλο που αγγίζει όλους μας: «Ο άνθρωπος θέλει να βγει έξω». Για την Ελλάδα ως εκλεκτό τουριστικό προορισμό λέει τα εξής: «Η Ελλάδα κατάφερε επιτυχώς να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού εφαρμόζοντας μερικά από τα αυστηρότερα μέτρα στην Ευρώπη και διεκδικεί ήδη από τώρα κομμάτι της τουριστικής πίτας. Η ελληνική κυβέρνηση δημιούργησε Ομάδα Δράσης και διαπραγματεύεται με τους γερμανικούς τουριστικούς κολοσσούς TUI και DER τις λεπτομέρειες ενός σχεδίου υγειονομικής ασφάλειας. Σύμφωνα με αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται μεγαλύτερες συναθροίσεις ατόμων σε παραλίες και πισίνες, ενώ οι ξενοδοχειακές μονάδες οφείλουν να είναι εξοπλισμένες με αντισηπτικά».

FAZ

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung φιλοξενεί συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη σχετικά με τα μέτρα που σχεδιάζει να λάβει η Ελλάδα για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο. Ο υπουργός μιλά για «την παρουσίαση ενός σχεδίου για τη στήριξη του τουρισμού μέσα στις επόμενες μέρες, το οποίο περιλαμβάνει υγειονομικούς κανόνες για παραλίες, ξενοδοχεία και μεταφορές, αλλά και μειώσεις φόρων για τον τουριστικό κλάδο». Η ιδέαπου προωθείται είναι «τα υποχρεωτικά τεστ για κορωνοϊό να γίνονται στη χώρα προέλευσης, έτσι ώστε οι τουρίστες να αισθάνονται ασφαλείς ήδη κατά την επιβίβαση στο αεροσκάφος». «Αποστολή μου» σημειώνει ο υπουργός, «είναι να προετοιμάσω τα πάντα για την ημέρα που θα επιτραπούν και πάλι οι διεθνείς μετακινήσεις. Αν όμως οι ειδικοί μάς πουν ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω θα το πράξουμε. Σε περίπτωση που, για παράδειγμα, ξανακλείσουν κομμωτήρια και κουρεία τότε δεν θα έχει πια νόημα να μιλάμε για τουρισμό. Όλες οι δηλώσεις μου γίνονται με επιφύλαξη. Σχεδιάζουμε την καλοκαιρινή περίοδο υπό την προϋπόθεση ότι η κατάσταση συνεχίζει να βρίσκεται υπό έλεγχο. Δεν πρόκειται να πάρουμε παράλογα ρίσκα».

The Sun

Η βρετανική εφημερίδα δημοσίευσε άρθρο στο οποίο περιγράφει συνοπτικά την κατάσταση σε μια σειρά από τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Στην ερώτηση «πότε μπορεί κανείς να ταξιδέψει στην Ελλάδα;», σημειώνει πως παρά τους ισχύοντες περιορισμούς, τα δημοφιλή ελληνικά νησιά μοιάζουν «ελεύθερα κορoναϊού» ενώ «οι τουρίστες διαβάζουν πως τα ξενοδοχεία ανοίγουν από την 1η Ιουνίου, παρότι αυτή θα αφορά σε εγχώριο τουρισμό αρχικά». 

Τelegraph

Λουσμένη στον ήλιο, αραιοκατοικημένη, ξακουστή για την φιλικότητά και σχετικά «ελεύθερη κοροναϊού», η Ελλάδα μοιάζει με τον ιδανικό προορισμό για διακοπές μετά την καραντίνα, γράφει βρετανική Telegraph, αφού πρώτα οι αεροπορικές ξεκινήσουν και πάλι τις πτήσεις τους, υιοθετώντας αυστηρά μέτρα προστασίας.

ABC

Άρθρο στο οποίο περιγράφει την καλή κατάσταση και την επιτυχημένη προσπάθεια αντιμετώπισης της πρώτης φάσης της πανδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα, δημοσιεύει η ισπανική εφημερίδα «ABC». Σε άρθρο με τίτλο «Έναρξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου» σημειώνει επίσης ότι «η έγκαιρη λήψη μέτρων κατά της πανδημίας και η τήρησή τους από τους Έλληνες, δημιουργούν σχετικά αισιόδοξο κλίμα». «Στην Ελλάδα» λέει η αρθρογράφος, «οι ξενοδόχοι, οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα και τα ταξιδιωτικά γραφεία άκουσαν με κάποια ανακούφιση τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να λέει στη διάρκεια συνέντευξης την περασμένη Δευτέρα, ότι η τουριστική δραστηριότητα θα αρχίσει από την 1η Ιουλίου.» 


Πηγή: in.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v