Η 2,5 ετών κόρη μου ξυπνάει το βράδυ με κλάματα και υστερία. Πώς μπορώ να την ηρεμήσω;

Η 2,5 ετών κόρη μου ξυπνάει το βράδυ με κλάματα και υστερία. Πώς μπορώ να την ηρεμήσω;
Ερώτηση:
Θα ήθελα σας παρακαλώ μια συμβουλή. Τον τελευταίο καιρό η 2,5 ετών κόρη μου ξυπνάει σχεδόν την ίδια ώρα το βράδυ (01:30) με υστερία και κλάματα για μισή ώρα τουλάχιστον. Υπάρχει μια πρώτη διάγνωση για άτυπο αυτισμό, χωρίς ακόμα να είναι σίγουρη η γιατρός που την παρακολουθεί. Το παιδί δεν μιλάει ακόμα. Πώς μπορώ να την ηρεμήσω κι αν ηρεμεί ένα παιδί σε τέτοιες περιπτώσεις...Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω; Μήπως φταίει που δεν κοιμάται το μεσημέρι; Κοιμάται γύρω στις 22.00-22.30. Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Είναι υπέροχο που έχετε έγνοια για το όμορφο μεγάλωμα της κόρης σας και θέλετε να τη φροντίσετε με τον καλύτερο τρόπο. Κάθε παιδί, όπως θα γνωρίζετε, είναι ένας μοναδικός κόσμος, τόσο ξεχωριστό όσο και οι ανάγκες του. 

Για να της προσφέρετε λοιπόν αυτό που χρειάζεται, είναι σημαντικό καταρχήν να αναπτύξετε την επικοινωνία μεταξύ σας. Αναφέρετε ότι ακόμη δε μιλά. Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι τρόποι που μπορεί να σας επικοινωνήσει τι θέλει κι εσείς καλείστε να μάθετε μια νέα γλώσσα για να μπορέσετε να μεταφράσετε αυτό που σας ζητά. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αποσαφηνιστεί εάν υπάρχει κάποια αναπτυξιακή διαταραχή, καθώς η οποία διάγνωση εφόσον τεθεί, ακολουθείται και από βοήθεια για τους γονείς για τον τρόπο και τις πρακτικές που μπορούν να ακολουθήσουν για να βοηθήσουν το παιδί τους. Η καλή συνεργασία με έναν ειδικό που εμπιστεύεστε και σας ταιριάζει η προσέγγιση του, μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντική και βοηθητική. 

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σας και χαιρετίζω την πολύ ωραία στάση σας. Σίγουρα η κόρη σας έχει να κερδίσει πολλά από εσάς. Με αγάπη, με τρυφερότητα, την φροντίζετε τα βράδια αλλά και τις ημέρες, της μιλάτε, την ακούτε και της προσφέρετε. Ταυτόχρονα διατηρήστε ζωντανή την έγνοια σας τόσο για τη δική σας προσωπική φροντίδα όσο και για τη σχέση με την σύντροφό σας.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v