Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία θα κυματίσει την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία θα κυματίσει την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη

Στις 14 Μαΐου του 1920, η Αλεξανδρούπολη απελευθερώθηκε από την Βουλγαρία και ενσωματώθηκε στο ελληνικό κράτος. 

Μετά το τέλος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου στις 27 Νοεμβρίου 1919 υπογράφηκε η Συνθήκη του Νεϊγύ μεταξύ των νικητριών δυνάμεων και της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την οποία, η Βουλγαρία υποχρεώθηκε μεταξύ άλλων, στην παραίτησή της από όλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί της Δυτικής Θράκης και με την υποχρέωση να αναγνωρίσει εκ των προτέρων τις μεταγενέστερες αποφάσεις.

Φέτος, 100 χρόνια μετά, η Αλεξανδρούπολη θα γιορτάσει την απελευθέρωσή της, υψώνοντας την μεγαλύτερη ελληνική σημαία με επιφάνεια 600 τ.μ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών για να τιμήσει την ημέρα και να θυμίσει σε όλους μας την αξία της ελευθερίας. 

Η γαλανόλευκη, η οποία είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο Διδυμοτείχου, θα κυματίζει στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης στις 10 το πρωί της Πέμπτης και οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να σταθούν μπροστά της με υπερηφάνεια και να γιορτάσουν την σπουδαία αυτή μέρα. 

Όσον αφορά το χρονικό διάστημα που θα κυματίζει η γαλανόλευκη στον ιστό θα εξαρτηθεί από τους ανέμους που θα πνέουν στην περιοχή.

Πηγή: e-evros.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v