Καύσωνας το Σαββατοκύριακο: απίθανες βόλτες για να ξεσκάσετε ακίνδυνα

Καύσωνας το Σαββατοκύριακο: απίθανες βόλτες για να ξεσκάσετε ακίνδυνα

Εν όψει Σαββατοκύριακου και εφόσον οι προβλέψεις δείχνουν πως θα έχουμε μίνι καύσωνα, καλό είναι να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνεται και να οργανώσουμε βόλτες για να ξεσκάσουμε μαζί με τα παιδιά. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να επισκεφτείτε πάρκα, να κάνετε πεζοπορία στο βουνό ή ακόμα καλύτερα, να πλατσουρίσετε σε κρυμμένες παραλίες της Αττικής.

Πάρκα για πικνίκ και περίπατο

Βοτανικός Κήπος Διομήδους

Στο Χαϊδάρι υπάρχει μια όαση πρασίνου που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Ο Διομήδειος Κήπος με τα υπέροχα μονοπάτια του και την τεράστια ποικιλία λουλουδιών και φυτών θα σας κάνει να νιώσετε πως βρίσκεστε εκτός Αθηνών. Επιπλέον, είναι πολύ πιθανόν να συναντήσετε λαγούς, κουκουβάγιες κι άλλα ζωάκια-κάτι που θα ενθουσιάσει τα παιδιά.

Άλσος Τατοϊου

Μην χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε στην σκιά των ανακτόρων! Τα άλλοτε βασιλικά κτίρια του Τατοΐου είναι σήμερα ένας  ανεπίσημος χώρος αναψυχής γεμάτος πράσινο, αλλά και ημερήσιους εκδρομείς που φτάνουν μέχρι εκεί για περίπατους, ποδηλατάδες και πικ-νικ. Πάρτε, λοιπόν, τα καλαθάκια και τα τραπεζομάντηλά σας, κι εκμεταλλευτείτε μαζί με τα παιδιά τον απέραντο, καταπράσινο αυτό αστικό παράδεισο.

Κρυμμένες παραλίες για βουτιές

Σκαλάκια 

Στον οικισμό Αλθέα, κοντά στην Αγιά Μαρίνα θα ανακαλύψετε μια υπέροχη παραλία με βότσαλο και πεντακάθαρα νερά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κατεβείτε... τα σκαλάκια, να στρώσετε τις πετσέτες, να στήσετε την ομπρέλα σας και φυσικά να τηρείτε τις αποστάσεις με τους υπόλοιπους λουόμενους! Είναι μια εξόρμηση-αστραπή που σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει!

Πόρτο Γερμενό

Το Σκάλωμα στο Προσήλι και η παραλία που βρίσκεται στο λιμανάκι είναι δύο καλές επιλογές για τις οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς τα νερά είναι ρηχά. Δεν είναι οργανωμένες, γεγονός που σας δίνει το ελεύθερο να κρατήσετε τις αποστάσεις με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους και να απολαύσετε μια ζεστή ημέρα του σαββατοκύριακου.

Πεζοπορία στο Βουνό

Πάρνηθα 

Στις πλαγιές της Πάρνηθας θα χορτάσετε πράσινες βόλτες, πεζοπορία, πικνίκ αλλά και καθαρό αέρα! Η φύση επιφυλάσσει πανέμορφες εικόνες σε αρκετές γωνιές της περιοχής! Αν έχετε όρεξη για περισσότερες φυσιολατρικές ανακαλύψεις, οδηγήστε μέχρι την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη λίμνη Μπελέτσι, όπου τα μικρά μονοπατάκια ενδείκνυνται για οικογενειακές βόλτες. 

Υμηττός

Τα μονοπάτια του Υμηττού είναι ο απόλυτος φυσιολατρικός προορισμός σε ακτίνα ελάχιστων χιλιομέτρων – ή και μέτρων, για τους πιο τυχερούς – από το κατώφλι του σπιτιού μας.  Έχει ωραιότατες διαδρομές που μπορείτε να κάνετε με το αυτοκίνητο, αλλά και να θαυμάσετε ενδιαφέροντα αξιοθέατα, μεταξύ των οποίων η Μονή Καισαριανής. Η θέα είναι εκπληκτική και πραγματικά θα σας αναζωογονήσει.

v