Μύρισε ήδη καλοκαίρι: 4 αποδράσεις με το παιδί για να παίξει με την ψυχή του!

Μύρισε ήδη καλοκαίρι: 4 αποδράσεις με το παιδί για να παίξει με την ψυχή του!

Οι ψυχολόγοι σε ολόκληρο τον κόσμο δηλώνουν πως τα μικρά παιδιά πρέπει να βγουν και να παίξουν! Η πανδημία και η υποχρεωτική καραντίνα τα έκλεισαν στο σπίτι και οι επιπτώσεις στην ψυχολογία τους ήταν πολλές και βαθύτερες απ' όσο νομίζουμε. 

Τώρα λοιπόν, που τα μέτρα είναι πιο ελαστικά και το καλοκαίρι δηλώνει την παρουσία του, είναι καιρός να βγάλουμε τα παιδιά μας από το σπίτι και να τα αφήσουμε να απολαύσουν τον ήλιο και να παίξουν με την καρδιά τους!

Λίμνη Μπελέτσι μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας

 

Η λίμνη Μπελέτσι είναι ένας παράδεισος, μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας!  Βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών, και πρόκειται για μία τεχνητή λίμνη ασσύληπτης ομορφιάς!

Τα παιδιά θα ευχαριστηθούν παιχνίδι μέσα στο πράσινο, θα παίξουν με τα παγωμένα νερά της λίμνης, θα χαζέψουν το τοπίο από το γεφυράκι και θα ταΐσουν τις πανέμορφες πάπιες. 

Άλσος Νέας Σμύρνης

Το περιβόητο άλσος της Νέας Σμύρνης, γνωστό για το πόσο το αγαπούν τα παιδιά, είναι μια εξαιρετική επιλογή γι' αυτές τις μέρες. Εκτός από τα δέντρα και το πράσινο που επιδρά θετικά στην ψυχολογία των παιδιών διαθέτει μεγάλη παιδική χαρά, σκάμμα με άμμο για να φτιάξουν κάστρα και κεφτεδάκια από λάσπη, όργανα γυμναστικής για μικρούς και μεγάλους αλλά και άπλετο χώρο για ποδήλατο ή πατίνι. 

Στο πάνω μέρος του άλσους υπάρχει καφετέρια για τους γονείς (για take away προς το παρόν!) ενώ το άλσος προσφέρεται για ατέλειωτους περιπάτους ανάμεσα στη φύση. Και μετά, μπορείτε να ολοκληρώσετε την βόλτα σας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, που είναι μόλις 5 επτά μακριά, και να δροσιστείτε δίπλα στα συντριβάνια της πλατείας. 

Δάσος Καισαριανής

Κανείς δεν φαντάζεται πως στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στις τσιμεντένιες πολυκατοικίες και τους μποτιλιαρισμένους δρόμους υπάρχει ένας μικρός παράδεισος που μας περιμένει να τον επισκεφθούμε. Αναφερόμαστε σε μία έκταση 5.000 στρεμμάτων, μόλις δύο χιλιόμετρα από την ομώνυμη συνοικία των Αθηνών, που προσφέρονται για ατέλειωτο παιχνίδι και περιπάτους ανάμεσα σε κυπαρίσσια, πεύκα, αμυγδαλιές, κέδρους και πλατάνια. 



Η πανοραμική θέα αποτελεί ένα μοναδικό θέαμα αφού όλη η πρωτεύουσα, μέχρι και την ακρόπολη απλώνεται στα πόδια σου ενώ αν κουραστείτε, θα βρείτε ξύλινους πάγκους για πικ νικ, αναψυκτήριο μέσα στα πλατάνια (επίσης για take away προς το παρόν!) και παγκάκια γύρω από την μικρή λίμνη με τις πάπιες.

Παραλία Μαρίκες στη Ραφήνα

Λίγα μέτρα μακριά από το λιμάνι της Ραφήνας, υπάρχει η παραλία Μαρίκες η οποία δεν ενδείκνυται για κολύμπι λόγω της βραχώδης ακτής, αλλά είναι ιδανική για παιχνίδι! Η απόσταση που χωρίζει την πλαζ από τη θάλασσα είναι μεγάλη και γεμάτη με χρυσαφένια άμμο και μικρές, ρηχές λιμνούλες που σχηματίζουν τα νερά της θάλασσας. Τα παιδιά ευχαριστιούνται παιχνίδι χωρίς όμως να μπαίνουν σε πειρασμό να μπουν στη θάλασσα. Οι γονείς με τη σειρά τους, απολαμβάνουν την εκδρομή τους χωρίς να ανησυχούν διαρκώς για τα μικρά. 

Μάλιστα, εάν περπατήσετε λίγα μέτρα, ακριβώς μπροστά από την γνωστή καντίνα, θα συναντήσετε παραλία κατάλληλη για κολύμπι και παιχνίδι με τα νερά της θάλασσας. Διαλέγετε και παίρνετε... 

v