Συνταγές για παιδιά: σπιτική πλαστελίνη που μετά το παιχνίδι μπορείς να τη φας

Συνταγές για παιδιά: σπιτική πλαστελίνη που μετά το παιχνίδι μπορείς να τη φας

Είναι γνωστό ότι στα παιδιά αρέσει πολύ να παίζουν με πλαστελίνη και τους αρέσει ακόμη πιο πολύ να τρώνε λιχουδιές. Γιατί, λοιπόν, να μην συνδυάσουμε αυτά τα δυο κάνοντας το παιχνίδι, εκτός από διασκεδαστικό, και… λαχταριστό. Αυτή η σπιτική πλαστελίνη, γίνεται εύκολα και γρήγορα κι είναι κατάλληλη, όχι μόνο για να πλάθουμε ότι κατεβάζει η φαντασία μας, αλλά και για να τσιμπάμε πού και πού, για να σβήνουν οι λιγούρες!

Τι χρειαζόμαστε

12 μεγάλα ζαχαρωτά (2 κούπες περίπου)

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (ή ηλιέλαιο)

8-10 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ (ή νισεστέ)

Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τι κάνουμε

Αν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων: Βάζουμε τα ζαχαρωτά και το λάδι σ’ ένα μπολ κατάλληλο για μικροκύματα, ζεσταίνουμε στο δυνατό για 30 δευτερόλεπτα. Βγάζουμε απ’ τα μικροκύματα, ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας κι ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού.

Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων: Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε λίγο το λάδι καρύδας (ή το ηλιέλαιο). Προσθέτουμε τα ζαχαρωτά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν, σχηματίζοντας ένα ομογενές μείγμα. Βγάζουμε απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Μεταφέρουμε το μείγμα σ’ ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι, ώσπου να έχουμε μια ζύμη. Κατόπιν, ζυμώνουμε με τα χέρια (στο μπολ ή στον πάγκο) προσθέτωντας κορν φλάουρ (λίγο λίγο, μια κουταλιά του γλυκού τη φορά) μέχρι να σταματήσει να κολλάει.



Μόλις κρυώσει εντελώς, η πλαστελίνη μας είναι έτοιμη για παιχνίδι ή για μεζές (ή και τα δύο). Κόβουμε όσο θέλουμε και την υπόλοιπη την αποθηκεύουμε στο ψυγείο, μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v