Δροσερό και light παγωτό μάνγκο με 3 υλικά

Δροσερό και light παγωτό μάνγκο με 3 υλικά

Το καλοκαίρι μπαίνει για τα καλά και μαζί φουντώνει και η λαχτάρα των παιδιών (και η δική μας) για παγωτό. Ταυτόχρονα, στην αγορά βρίσκουμε μερικα από τα πιο χυμώδη και γευστικά φρούτα της χρονιάς. Γιατί λοιπόν να μη συνδυάσουμε αυτά τα δυο φτιάχνοντας ένα γρήγορο, εύκολο και υγιεινό σορμπέ στην κουζίνα μας, που μπορούμε να το απολαύσουμε φρέσκο και δροσερό. Στην παρακάτω συνταγή χρησιμοποιούμε μάνγκο, αλλά μπορείτε να την απολαύσετε και με το φρούτο της προτίμησής σας.

Τι χρειαζόμαστε

2 μάνγκο κομμένα σε κυβάκια (3 1/2 φλυτζάνια περίπου)

3 κουταλιές της σούπας νερό

1 κουταλιά της σούπας χυμό από λάιμ (ή λεμόνι)

1/4 του φλυτζανιού μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)

Τι κάνουμε

Βήμα 10

Απλώνουμε τα κομματάκια μάνγκο σε ένα ταψάκι, πάνω σε λαδόκολα και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 3-5 ώρες, ώσπου να παγώσουν τελείως.

Βήμα 20

Στο μούλτι, ρίχνουμε το παγωμένο μάνγκο, τον χυμό, το μέλι και το νερό. Χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα (να μοιάζει με παγωτό).

Βήμα 30

Απολαμβάνουμε άμεσα ή το βάζουμε στην κατάψυξη, σε αεροστεγές δοχείο (ή σακουλάκι) για αργότερα.

Σημείωση: Φυσικά, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με άλλα λαχταριστά φρούτα που βρίσκουμε σε αφθονία την άνοιξη και το καλοκαίρι, όπως φράουλες, ροδάκινα κλπ.

Καλή επιτυχία!

v