Εισαγγελέας για Ε. Τοπαλούδη: «Να αποδοθεί δικαιοσύνη κι ας καταστραφεί ο κόσμος όλος»

Εισαγγελέας για Ε. Τοπαλούδη: «Να αποδοθεί δικαιοσύνη κι ας καταστραφεί ο κόσμος όλος»

Η χθεσινή ημέρα της δίκης για τον  βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη από τους δύο Ροδίτες μάλλον θα μας μείνει αξέχαστη αφού τα όσα ακούστηκαν ταξίδεψαν πολύ γρήγορα στα social media και συγκίνησαν το πανελλήνιο. 

Η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου Αριστοτελεία Δόγκα που εκδικάζει την υπόθεση, με την 4ωρη αγόρευσή της μίλησε για όσα έγιναν τη νύχτα της 28ης Νοεμβρίου 2018 στη Ρόδο. Σκιαγράφησε το προφίλ της 21χρονης, των δύο κατηγορουμένων, αλλά και το χρονικό των όσων συνέβησαν τη μοιραία νύχτα δίνοντας την υπόσχεση πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη «ακόμη κι αν καταστραφεί ο κόσμος». 

Η δίκη θα συνεχιστεί με την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων κι ευχόμαστε να ακουστεί ολόκληρη η αλήθεια και η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Μέχρι τότε όμως, στα αυτά μας θα ηχούν τα λόγια της Αριστοτελείας Δόγκα: 

«Ζω με αυτή την κοπέλα»  

«Αυτή την υπόθεση της Ελένης - Ελένη θα την λέω εγώ - την παρακολουθούσα από την αρχή εκτενώς. Υπάρχει μια άποψη ότι ο εισαγγελικός λειτουργός είναι αποκεκομμένος από την κοινωνία. Ο εισαγγελέας δεν έχει μόνο τα χαρτιά μπροστά του ή μόνο τη διαδικασία, οφείλει να ακούει και να καταλαβαίνει τι ακριβώς γίνεται.

Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας. Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό, ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση.  

Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά. Συγκλίνουμε σε αυτό, κι εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια».

Για τους γονείς της Ελένης

Κάνοντας ειδική μνεία στον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη είπε: «Υποκλίνομαι στο ήθος σας. Δεν ξέρω αν εγώ θα είχα αυτό το ανάστημα. Έχω την άποψη του Αριστοτέλη ότι δεν συγχωρείς τους εχθρούς για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη. Ευχαριστώ την μητέρα. Είναι αδύνατο να μην ταυτιστείς - όσο και να μην επιτρέπεται - έστω και ασυνείδητα με το τι πέρασε το θύμα. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο».  

Στο σημείο αυτό, η εισαγγελέας απευθύνθηκε στη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη που την παρακολουθούσε και της είπε: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη».  

Φωτογραφία: katiousa.gr

Ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί, αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη

«Θα κλείσω με τον ίδιο τρόπο, ας αποδοθεί δικαιοσύνη και ας καταστραφεί ο κόσμος όλος. Το παιδί σας οδηγήθηκε ως πρόβατο επί σφαγή, αν μπορώ να απαλύνω το πόνο σας θα σας πω ότι η Ελένη ήταν μια ηρωίδα, δεν ήταν μόνο ένα δώρο ζωής. Με όνειρα, ένα κορίτσι με πολύ υψηλούς στόχους που αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου.

Αν μπορώ να σας απαλύνω τον πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο, γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα», είπε απευθυνόμενη στους γονείς της Ελένης και συνέχισε:

«Η κόρη σας, σαν λαμπρό αστέρι, θα μας δείχνει πάντα τον δρόμο από εκεί που είναι. Εφεξής εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω το λόγο μου. Να κηρυχτούν ένοχοι όπως κατηγορούνται. Δεν έχω καμία αμφιβολία».  

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η αγόρευση της εισαγγελέως έκλεισε με τον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη να προσφέρει στην εισαγγελέα ένα μπουκέτο με τριαντάφυλλα από τον κήπο τους. «Από την Ελένη» της είπε, με τους δυο τους να ξεσπούν σε κλάματα. 

Πηγή: lifo.gr

v