Τήνος: το πανέμορφο νησί της Παναγίας!

Τήνος: το πανέμορφο νησί της Παναγίας!

Η Τήνος, το νησί της Παναγίας, των ανέμων και της τέχνης του μαρμάρου, είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά νησιά στις Κυκλάδες. Ένα ξεχωριστό μέρος που αξίζει όλοι να επισκεφθούμε κάποια στιγμή, είτε για να θαυμάσουμε το απέραντο φυσικό της κάλλος, είτε για να επισκεφθούμε το μοναδικό μοναστήρι της παναγιάς. 

Εξάλλου, η Τήνος, είναι ένα όνειρο που όταν το δεις, θέλεις να το ξαναζήσεις…

Φυσικό κάλλος και παραλίες

Η Τήνος, ένα από τα ωραιότερα νησιά των Κυκλάδων, αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές και ξεκούραση ενώ είναι και το νησί της Παναγιάς. Διαθέτει φυσικό κάλλος  ενός ανάγλυφου μοναδικού τοπίου σπάνιας ομορφιάς, υπέροχες αμμουδερές παραλίες  για παιδιά αλλά και παραλίες ερημικές  για ρομαντικές μοναχικές βουτιές. 

Η Παναγιά της Τήνου

Ο ιερός ναός της Παναγίας της Τήνου, γνωστός επίσης και ως Παναγία Ευαγγελίστρια, συνιστά έναν από τους σημαντικότερους τόπους ιερού προσκυνήματος στη χώρα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εύρεση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας που φυλάσσεται στον ναό συνέπεσε χρονικά με την εγκαθίδρυση του νεότερου ελληνικού κράτους. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, η Ιερή Εικόνα συνδέθηκε με συγκλονιστικές αναφορές για πολυάριθμα θαύματα που λάμβαναν χώρα. Έτσι, η θαυματουργή αυτή εικόνα αποτέλεσε ένδειξη της λυτρωτικής παρέμβασης της Θεοτόκου και επιβεβαίωση της ύπαρξής της επί της Γης.

Το νησί του πνεύματος

Η Τήνος είναι γνωστή ως νησί του πολιτισμού και του πνεύματος. Το νησί διαθέτει  σημαντικά μουσεία τέχνης και πολιτιστικής κληρονομιάς όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει έργα ντόπιων καλλιτεχνών ή έργα που είχαν το νησί ως έμπνευση. 

Επίσης, διαθέτει σπάνια αρχιτεκτονική που αποτυπώνεται κυρίως στα δεκάδες διάσπαρτα μοναδικά χωριά της και στους βενετσιάνικους περιστεριώνες της. 

v