15χρονος έσωσε το μικρό του αδερφάκι από καρδιακό επεισόδιο με CPR

15χρονος έσωσε το μικρό του αδερφάκι από καρδιακό επεισόδιο με CPR

Αν και η πανδημία δεν έχει απειλήσει σημαντικά την υγεία των παιδιών, παγκοσμίως, υπάρχουν και περιστατικά που το νεότερο μέλος μιας οικογένειας ήταν εκείνο που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Όπως αυτό το 8χρονο αγόρι απ’ τη Νέα Υόρκη που κόντεψε να πεθάνει από καρδιακή προσβολή από αίτια που πιθανόν να σχετίζονται με τον κορονοϊό, αλλά ευτυχώς ήταν εκεί ο 15χρονος αδερφός του για να του δώσει τις πρώτες βοήθειες και να το κρατήσει στη ζωή.

Ήταν τέλη Απρίλη, όταν ο μικρός Τζέιντεν ανέβασε πυρετό, αλλά παρέμεινε ήπιος ώσπου έπεσε τελείως. Λίγο αργότερα, παραπονέθηκε για πόνους στο στομάχι και τρεις μέρες αργότερα κατέρρευσε μπροστα στα έντρομα μάτια των δικών του. Για καλή του τύχη, ο έφηβος αδερφός του γνώριζε από πρώτες βοήθειες και τεχνικές ανάνηψης κι έτσι κατάφερε να τον κρατήσει στη ζωή, ώσπου να έρθει το ασθενοφόρο και μαζί ο σωτήριος απινιδωτής.

«Ήμουν τρομερά αγχωμένος, το κεφάλι μου ήταν γεμάτο από κακές σκέψεις, αλλά είπα ότι πρέπει να τις βάλω στην άκρη και να συγκεντρωθώ στον Τζέιντεν», δήλωσε ο αδερφός του μικρού. «Μόλις τον είδα να αναπνέει βαθιά, είπα μέσα μου “σωστά το κάνεις” και συνέχισα. Είμαι πανευτυχής που κατάφερα να συμβάλλω στο να μείνει ζωντανός, μαζί μας.»    

Στο νοσοκομείο, ο Τζέιντεν βρέθηκε αρνητικός στον κορονοϊό αλλά θετικός σε αντισώματα

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το παρολίγον άτυχο αγόρι «φαίνεται ότι προσβλήθηκε από ένα μέτα-μολυσματικό σύνδρομο όπου, εξαιτίας της υπερδιέγερσης του ανοσοποιητικού συστήματος, προκαλούνται σοβαρές φλεγμονές στους μυς της καρδιάς και τις αρτηρίες.» Είναι κάτι που παραμένει μυστήριο και γι’ αυτό συστήνεται στους γονείς να ενημερώνουν τον παιδίατρό τους για το παραμικρό σύμπτωμα που μπορεί να εμφανίσει το παιδί κι ας μη συγκαταλέγεται σ’ εκείνα που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Μετά από δύο εβδομάδες νοσηλείας, ο μικρός γύρισε αυτές τις μέρες στη θαλπωρή του σπιτιού του, όπου συνεχίζει να αναρρώνει δίπλα στους δικούς του ανθρώπους.

Πηγή: cnn.com

v