5 τρόποι να κρατήσεις τα χέρια σου απαλά παρά τα πλυσίματα και τις χλωρίνες

5 τρόποι να κρατήσεις τα χέρια σου απαλά παρά τα πλυσίματα και τις χλωρίνες

Το μεγαλύτερο «όπλο» μιας νοικοκυράς είναι τα χέρια της. Οι δουλειές του σπιτιού ωστόσο, και κυρίως τα καθημερινά πλυσίματα και η χλωρίνη, τα καταπονούν με αποτέλεσμα να «σκάνε» και να είναι ξηρά. Μην ανησυχείτε όμως! Μπορείτε να διατηρήσετε τα χέρια σας απαλά σαν μωρού παιδιού με τους παρακάτω τρόπους.

Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στα χέρια

Μια φυσική λύση που έχει αποτέλεσμα είναι το ελαιόλαδο. Πριν κοιμηθείτε, ρίξτε μερικές στάγονες λάδι στα χέρια σας και κάντε απαλό μασάζ, αφήστε να περάσουν μερικά λεπτά και στη συνέχεια, σκουπίστε τα. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το λάδι καθώς και οι βιταμίνες του καταπραϋνουν το ερεθισμένο δέρμα και ενυδατώνουν σε βάθος.

Απολέπιση με ζάχαρη και λάδι

Η κοκκώδης υφή της ζάχαρης βοηθά στην απολέπιση του δέρματoς και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Το ελαιόλαδο απ' την άλλη, περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε που βοηθούν στην ενυδάτωση και καταπραΰνουν το δέρμα, ενώ λέγεται, πως καθυστερεί και τα σημάδια γήρανσης. 

Τι πρέπει να κάνετε: Σ' ένα μπολ αναμειγνύετε 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ή καστανή και 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αφού ανακατέψετε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους βάζετε το μείγμα στα χέρια σας και κάνετε απαλές κινήσεις μασάζ για 2 λεπτά περίπου. Ξεπλένετε με ζεστό νερό και σκουπίζετε πολύ καλά τα χέρια σας.

Ενυδατική κρέμα μετά από κάθε πλύσιμο

Μετά το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό εφαρμόστε μια καλή ενυδατική κρέμα, όσο πιο συχνά μπορείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα τα διατηρήσετε ενυδατωμένα και θα καθυστερήσετε τα σημάδια του χρόνου! Επιπλέον, είναι ο χειρότερος «εχθρός» της ξηροδερμίας!

Όχι πολύ ζεστό νερό

Το ζεστό νερό όσο κι αν μας αρέσει ή μας εξυπηρετεί στο πλύσιμο των πιάτων αφυδατώνει και ξηραίνει τα χέρια. Η ιδανική θερμοκρασία, λοιπόν, είναι το χλιαρό νερό και σίγουρα όχι το καυτό που καταπονεί περισσότερο την επιδερμίδα και προκαλεί αντιαισθητικά «σκασίματα».

Γρήγορη θεραπεία (νυκτός) 

Ένας τρόπος να μαλακώσουν τα χέρια σας και ενυδατωθούν καλύτερα, είναι τα αλείψετε με βαζελίνη και στη συνέχεια, να φορέσετε βαμβακερά γάντια. Όσο περισσότερο τα φοράτε, τόσο καλύτερα απορροφάται η βαζελίνη.

v