Τα λάθη στο μακιγιάζ που μας κάνουν να φαινόμαστε «δεύτερες»!

Τα λάθη στο μακιγιάζ που μας κάνουν να φαινόμαστε «δεύτερες»!

Το μακιγιάζ είναι ένα απ’ τα μεγαλύτερα «όπλα» μιας γυναίκας γι’ αυτό και από μικρή ηλικία μαθαίνουμε να το εφαρμόζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Κάποια λάθη ωστόσο, όχι μόνο αλλοιώνουν το αποτέλεσμα αλλά το κάνουν να φαίνεται «φθηνό» και ψεύτικο. Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε για να είστε πάντα άψογη και κομψή!

Το foundation στη θέση του make-up

Ένα απ’ τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε είναι να χρησιμοποιούμε το foundation στη θέση του make up. Επειδή είναι πολύ πηχτό εισχωρεί μέσα στις λεπτές γραμμές του δέρματος και εξαφανίζει την φωτεινότητα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να φαίνεστε κουρασμένη και…10 χρόνια μεγαλύτερη.

Αν θέλετε το μακιγιάζ να είναι άψογο και καθόλου «φθηνό» εφαρμόστε foundation σε υγρή μορφή που απλώνεται και απορροφάται εύκολα. Χρησιμοποιήστε το για να τονίσετε το χρώμα της επιδερμίδας σας και όχι ως καλυπτικό στις ατέλειες.

Υπερβολικό bronzer

Όσο πλησιάζουμε προς την άνοιξη, είναι λογικό να επιλέγουμε bronzer και ανοιχτόχρωμα ρουζ για την  επιδερμίδα μας. Ωστόσο αν δεν επιλέξουμε την κατάλληλη απόχρωση και αν το παρακάνουμε το αποτέλεσμα θα είναι κάκιστο για την εμφάνισή μας.



Γι΄αυτό αφού βρείτε την ιδανική απόχρωση για το δέρμα σας, κάντε ένα πέρασμα με την βούρτσα διαγράφοντας ένα «3», όπως ορίζεται απ’ την άκρη του μετώπου, το τμήμα κάτω απ’ το ζυγωματικό και το όριο του σαγονιού. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο φυσικό και κομψό!

Σκιά με glitter

Το glitter χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, προσθέτει χρόνια και δεύτερον, αν δεν εφαρμοστεί σωστά, κάνει το μακιγιάζ να μοιάζει «φθηνό»!


Αποφύγετε αρχικά τις έντονες αποχρώσεις και προτιμήστε τις πιο γήινες. Επίσης, εφαρμόστε το στο εσωτερικό του βλεφάρου και όχι σ’ όλη την επιφάνεια του ματιού του ματιού. Διαφορετικά, απλώς τονίζετε τις όποιες ρυτίδες έχετε.

Όχι περίγραμμα χειλιών

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να  κάνουμε όταν βάφουμε τα χείλη μας είναι να μην εφαρμόσουμε πρώτα περίγραμμα με κάποιο μολύβι ή primer. To αποτέλεσμα είναι αρκετά ατημέλητο και χαλάει όλη την αισθητική του μακιγιάζ μας.



Αν χρησιμοποιείτε  μολύβι για το περίγραμμα των χειλιών σου, φρόντισε ποτέ να μην είναι σκούρο το περίγραμμα και ανοιχτό το χρώμα του κραγιόν. Πρέπει κατά προτίμηση το περίγραμμα να είναι στο ίδιο χρώμα με το κραγιόν ή 1-2 τόνους διαφορετικό.

Μολύβι και μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες

Βάφοντας τις βλεφαρίδες στο κάτω μέρος των ματιών σας, κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν κρεμασμένα και τονίζετε τους μαύρους κύκλους.

Προτιμήστε να γυρίσετε με το ειδικό ψαλιδάκι τις πάνω βλεφαρίδες σας και να περάσετε μία στρώση μάσκαρα που δίνει όγκο, ξεκινώντας από την ρίζα και προχωρώντας αργά προς τις άκρες.

Φωτογραφίες: brightside.me

 

v