Πώς να κάνετε το τέλειο μανικιούρ μόνες σας στο σπίτι!

Πώς να κάνετε το τέλειο μανικιούρ μόνες σας στο σπίτι!

Εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού και των αυξανόμενων κρουσμάτων στη χώρα μας, η κυβέρνηση πήρε τη δύσκολη απόφαση να βάλει προσωρινά «λουκέτο» σε πολλά μαγαζιά-ανάμεσά τους τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Μέχρι ν' ανοίξουν λοιπόν, ξανά αυτές οι επιχειρήσεις καλό είναι να μην αφήσουμε τον εαυτό μας και τα νύχια μας απεριποίητα! Δείτε πώς να κάνετε το τέλειο μανικιούρ μόνες σας, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Βήμα 1ο

Αν στα νύχια έχουν μείνει υπολείμματα απ' το προηγούμενο μανό, αφαιρέσετε τα βουτώντας τα σε ένα μπολ με διάλυμα από ζεστό νερό, οξυζενέ και μαγειρική σόδα, για ένα λεπτό. Διαφορετικά, βουτήξτε τα απλά σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν τόσο τα νύχια όσο και τα πετσάκια.

Βήμα 2ο

Κόψτε τα νύχια σας με ένα ψαλιδάκι.  Αν έχετε πετσάκια (ή παρανυχίδες) μην τα κόψετε. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο στικ για να τα σπρώξετε προς τα μέσα. Τέλος, λιμάρετε απαλά τα νύχια με μία χάρτινη λίμα για να τελειοποιηθεί το μήκος και το σχήμα τους.

Βήμα 3ο

Πριν απλώσετε το μανό με χρώμα, περάστε τα νύχια σας μ' ένα διάφανο μανό και στη συνέχεια βάψτε τα κανονικά.

Βήμα 4ο

Βουτήξτε τις άκρες των δακτύλων σας σε μπολ με παγωμένο νερό για 3 λεπτά, για να στεγνώσουν τα βαμμένα νύχια. Στη συνέχεια αφήστε τα δύο λεπτά να στεγνώσουν με τον αέρα και είναι έτοιμα!

Αν σας έχουν ξεφύγει μπογιές στο δέρμα γύρω από το νύχι, καθαρίστε τις βουτώντας ένα μικροσκοπικό πινελάκι σε ασετόν.

 

v