Θα βοηθούσε το υπερκινητικό παιδί μου να πάει σε κέντρο απασχόλησης που κάνει μουσικοκινητική;

Θα βοηθούσε το υπερκινητικό παιδί μου να πάει σε κέντρο απασχόλησης που κάνει μουσικοκινητική;
Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Έχω ένα κοριτσάκι 11 μηνών πολύ υπερκινητικό. Κυρίως τις πρωινές ώρες γκρινιάζει υπερβολικά - πιθανόν επειδή βαριέται. Έχω δοκιμάσει διάφορα παιχνιδάκια στο σπίτι για να την απασχολήσω, αλλά δεν έχουν αποτέλεσμα και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Έχω ακούσει για κάποια κέντρα απασχόλησης που κάνουν κάτι σαν μουσικοκινητική. Θεωρείτε ότι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε το νήπιο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνωστήρια,

Κατά τη βρεφική ηλικία οι ρυθμοί της ανάπτυξης είναι ιδιαίτερα ταχείς. Κάθε μέρα τα μωρά αλλάζουν, αποκτούν νέες δυνατότητες και κατακτούν νέες ικανότητες! Οι φοβερές αυτές αλλαγές τα κάνουν συχνά ανήσυχα καθώς δε γνωρίζουν πώς να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά, κάθε φορά, τι είναι αυτό που επιθυμούν και πώς να σχετιστούν με τους αγαπημένους τους. 

Είναι υπέροχο που περνάτε χρόνο με την κόρη σας! Η παρουσία σας και η φροντίδα σας είναι πολύτιμη για εκείνη. Σαφώς, υπάρχουν στιγμες, ακόμη και ημέρες που η κούραση σας θα είναι έντονη, ωστόσο τα πάτε πολύ καλά! Αυτό που κάνετε δεν είναι να την απασχολείτε, αλλά να βάζετε ένα λιθαράκι καθημερινά στο χτίσιμο της σχέσης σας! 

Η κόρη σας διανύει ακόμη τη βρεφική φάση. Οτιδήποτε μπορείτε να της προσφέρετε, με δική σας παρουσία και φροντίδα, μπορεί να λειτουργήσει ως χρήσιμο ερέθισμα για περαιτέρω εξέλιξη.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v