Τέλειες μονοήμερες για να ξεσκάσουν τα παιδιά (και εμείς) μετά τον εγκλεισμό!

Τέλειες μονοήμερες για να ξεσκάσουν τα παιδιά (και εμείς) μετά τον εγκλεισμό!

Επειδή το καλοκαίρι αργεί ακόμα δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε καλοκαιρινές διεξόδους διασκέδασης. Ίσα-ίσα, τώρα είναι η ευκαιρία μας να ξεσκάσουμε κι εμείς και τα παιδιά μετά τον εγκλεισμό, οργανώνοντας μονοήμερες αποδράσεις που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Από εδώ και στο εξής γεμίστε τα Σαββατοκύριακά σας με θάλασσα, παιχνίδι και «άραγμα» στην παραλία σε όμορφους προορισμούς σαν κι αυτούς.

Σούνιο

 

Το Σούνιο αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές καθώς βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και έχει πολλά να μας προσφέρει: έναν από τους ωραιότερους αρχαίους ναούς της Ελλάδας, φανταστικές παραλίες, ένα καταπράσινο εθνικό πάρκο και χαλαρές περατζάδες στο κέντρο. 

Είναι η κατάλληλη περίοδος να το επισκεφτούμε καθώς έχουν ανοίξει οι αρχαιολογικοί χώροι και επιπλέον, ο καιρός είναι τόσο ζεστός που... απαιτεί δροσιστικές βουτιές. Ακριβώς αριστερά του ναού του Ποσειδώνα, βρίσκεται η λεγόμενη «παραλία του Σουνίου» η οποία είναι και η πιο γνωστή. Μετά, υπάρχει το μικρούλι ΚΑΠΕ και η Ακτή Ασημάκη. Αλλά ακόμη κι αν ψάχνετε απλώς να περπατήσετε, να κάνετε πεζοπορία, ποδηλατάδες ή πικνίκ, ο Εθνικός Δρυμός είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε!

Πάρνηθα-Λίμνη Μπελέτσι

Μια βόλτα στην Πάρνηθα είναι πάντα ανανεωτική και ξυπνάει εξερευνητικές διαθέσεις σε όσους αγαπούν τα βουνά και λατρεύουν τη φύση. Η Πάρνηθα διαθέτει ένα πλούσιο δίκτυο μονοπατιών, προσφέρει πολλές ευκαιρίες για δραστηριότητες και κρύβει αρκετές εκπλήξεις. Στις ανατολικές πλαγιές της, σε υψόμετρο 600 μέτρων, βρίσκεται μια μικρή τεχνητή λίμνη που πολλοί δεν γνωρίζουν.

Η Λίμνη Μπελέτσι δημιουργήθηκε την περίοδο 1972-1975, ενώ γύρω της εκτείνεται η Ιπποκράτειος Πολιτεία των Αφιδνών. Το γαλήνιο, καταπράσινο τοπίο δύσκολα θα αφήσει κάποιον ασυγκίνητο. Πάπιες, κύκνοι, χελώνες και βατραχάκια βρίσκουν καταφύγιο εδώ. Μπορείτε να κάνετε πικνίκ σε κάποιο από τα υψώματα περιμετρικά της λίμνης ή πεζοπορία στα μονοπάτια τριγύρω.

Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα

Είναι το τέλειο μέρος για να βρεις την ησυχία σου και να πάρεις μια ανάσα απ' τη ζωή της πόλης ή, έστω, να βγάλεις απ' το μυαλό σου τις μέρες που πέρασες στην καραντίνα. H «αφράτη» αμμουδιά, τα τέλεια (και ρηχά!) νερά και η φύση γύρω σου σε κάνει να νιώθεις πολύ μακριά απ΄την Αθήνα-κι ας μην είσαι.

Η παραλία «Πευκάκια» δεν έχει καμία απολύτως οργάνωση γι' αυτό καλό είναι να την επισκεφτείτε εξοπλισμένοι με ομπρέλες, ψυγειάκα και ταπεράκια. Εκτός από «άραγμα» και δροσιστικές βουτιές, το συγκεκριμένο μέρος προσφέρει και πνευματική τέρψη καθώς μπορείτε να επισκεφτείτε τον Τύμβο του Μαραθώνα, το Τρόπαιο της Μάχης του Μαραθώνα, το Ιερό των Αιγυπτίων Θεών, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα!

Ελευσίνα

Σε απόσταση μόλις 20 χλμ. από την Αθήνα, η Ελευσίνα είναι μια πόλη με αξιόλογα μνημεία και μεγάλη ιστορία. Προσιτή αλλά ταυτόχρονα ανεξερεύνητη και μυστηριακή. Ο εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος της- ένας από τους σημαντικότερους της Ελλάδας- αποτελεί από μόνος του αφορμή για μια μονοήμερη εκδρομή.

Το ιερό της Ελευσίνας υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα λατρευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου. Αξίζει ωστόσο να ανακαλύψετε και τη σύγχρονη πλευρά αυτής της πόλης, που ανακηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Στον πεζόδρομο της Νικολαΐδου και στους γύρω δρόμους, θα βρείτε ωραία στέκια για φαγητό και για να πιείτε το ουζάκι σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v