Μήπως πρέπει να προχωρήσω σε δανεικά ωάρια μετά από αποτυχημένες προσπάθειες σύλληψης;

Μήπως πρέπει να προχωρήσω σε δανεικά ωάρια μετά από αποτυχημένες προσπάθειες σύλληψης;

Ερώτηση:
Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας. Τα τελευταία χρόνια έχω στο ιστορικό μου μια εγκυμοσύνη που σταμάτησε την 20η εβδομάδα λόγω τρισωμίας 13, δύο παλίνδρομες κυήσεις 6 και 4 εβδομάδων, πάλι λόγω τρισωμίας, και μια ολοκληρωμένη προσπάθεια  εξωσωματικης με 5 ωάρια. Τα τελευταία προχώρησαν, αλλά έφτασαν τα 3 στις 3 μέρες και το 1 στην 5η μέρα και τελικά, ούτε αυτό το εμφυτευσαμε γιατί, μετά από έλγχο, είχε και αυτό τρισωμίες. Έχω κάνει καρυότυπο και εγώ και ο σύζυγός μου και δεν δείχνουν κάτι. Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να κάνω άλλη προσπάθεια η να προχωρήσω σε δανεικά ωάρια.
Απάντηση:

Το θέμα των δανεικών ωαρίων είναι σύνθετο και έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Όχι μόνο με τα ωάρια, τη μήτρα και τον οργανισμό σας εν γένει. Το ερώτημά σας είναι, λοιπόν, κάτι που δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα στο πλαίσιο μιας διαδικτυακής απάντησης. Σίγουρα, όμως, ένα πρόβλημα είναι η ηλικία σας.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v