«Δεν είμαι τέλεια αλλά κανείς δεν θα αγαπήσει τα παιδιά μου όπως εγώ»

«Δεν είμαι τέλεια αλλά κανείς δεν θα αγαπήσει τα παιδιά μου όπως εγώ»

Η μητρότητα είναι το πιο όμορφο και συνάμα το πιο δύσκολο ταξίδι για μια γυναίκα. Εκτός από τις στιγμές χαράς όμως, έχει και εκείνες τις «σκοτεινές» που νιώθεις ότι δεν είσαι επαρκής και αμφιβάλλεις για τις δυνατότητές σου. Υπάρχει μια αλήθεια ωστόσο, που δεν δέχεται αμφισβήτηση κι αυτή είναι ότι κανείς δεν θα αγαπήσει τα παιδιά μας περισσότερο απ' ότι εμείς. Και η συγκεκριμένη μαμά μας υπενθυμίζει πως δεν χρειάζεται να είμαστε τέλειες για να το νιώσουν αυτό τα μικρά μας.

 

«Ξέρω ότι δεν τα καταφέρνω πάντα. Η πραγματικότητα με χαστουκίζει ανελέητα όταν βλέπω τα παιδιά μου να συμπεριφέρονται με τον χειρότερο τρόπο όταν είμαστε έξω. Όταν τους φωνάζω κι εκείνα βάζουν τα κλάματα. Όταν δεν μπορώ να συννενοηθώ μαζί τους παρότι τους εξηγώ το καθετί 2 και 3 φορές.

Ναι, δεν είμαι τέλεια μαμά. Ίσα- ίσα απέχω πολύ απ΄αυτό... Μπορώ ωστόσο να πω με βεβαιότητα ότι κανείς δεν θα αγαπήσει τα παιδιά μου περισσότερο από εμένα και κανένας δεν θα φτάσει στα άκρα για εκείνα όπως θα έκανα εγώ.

Δεν είμαι η τέλεια μαμά. Είμαι απλώς μια καλή μαμά που τρελαίνεται για αγκαλιές και παιχνίδια ακόμα κι αν υπάρχουν ολόκληρες στίβες πιάτων στον νεροχύτη της κουζίνας.

Μ΄αρέσει να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου. Κάποιες φορές τους τσιμπάω τα μαγουλάκια, μυρίζω την υπέροχη μυρωδιά τους και χαμογελώ από ευτυχία. Γελώ με τ' αστεία τους -κι ας μην είναι αστεία- και εύχομαι ο χρόνος να σταματήσει για να μπορέσω επιτέλους να τα χορτάσω.

Είμαι εκείνη που για να πέσουν για ύπνο τα παιδιά της, θα τα κυνηγήσει απ΄ το σαλόνι, στην κουζίνα κι από εκεί στο υπνοδωμάτιο σχεδόν κάθε βράδυ και θα πρέπει να τα παρακαλέσει, να τα πλύνει και να τους διαβάσει τουλάχιστον δυο-τρία παραμύθια, πριν τα φιλήσει για καληνύχτα.

Κάθε μέρα φτιάχνω λιχουδιές και τα αγαπημένα τους φαγητά. Πάντα τρώμε όλοι μαζί. Λέμε τα νέα μας, γελάμε και μιλάμε για οτιδήποτε μας έρθει στο μυαλό. Κανείς δεν τρώει μόνος του σ' αυτό το σπίτι, γι' αυτό και η οικογένειά μας είναι τόσο δεμένη.


Είμαι η μαμά που τα παιδιά μου θεωρούν φίλη τους και με εμπιστεύονται με μυστικά, σκέψεις και όνειρα.Θέλουν την καθοδήγησή μου, με ρωτούν και δεν ντρέπονται να ζητήσουν τη βοήθειά μου. Από αυτή την άποψη μπορώ να περηφανευτώ πως είμαι πολύ καλή μαμά.

Δεν παύει όμως να είμαι κι εκείνη που θα φωνάξει, θα βάλει όρια και που θα γίνει προσωρινά αντιπαθητική με τα ''όχι'' και τα ''πρέπει'' της. Ξέρω τι είναι το καλύτερο για τα παιδιά μου και προσπαθώ να τους το δώσω, ακόμη κι αν τώρα δεν μπορούν να το καταλάβουν. Με ενδιαφέρει να μεγαλώσουν και να γνωρίζουν τι θα πει ευγένεια, υπευθυνότητα, σεβασμός και αλληλεγγύη.

Δεν είμαι τέλεια μαμά, όμως μόνο εγώ αγαπώ τόσο τα παιδιά μου και μόνο εγώ θα μπορούσα να είμαι η μαμά τους.»

Πηγή: mother.ly

v