«Όταν μια μαμά ζητά διάλειμμα δεν σημαίνει πως δεν αγαπά τα παιδιά ή τον άντρα της»

«Όταν μια μαμά ζητά διάλειμμα δεν σημαίνει πως δεν αγαπά τα παιδιά ή τον άντρα της»

Κάθε μαμά χρειάζεται λίγο χρόνο για τον εαυτό της, έτσι ώστε να ξεκουραστεί για να μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα στην καθημερινότητα, τις υποχρεώσεις και το μεγάλωμα των παιδιών της. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάει τα παιδιά της! Όπως λέει και η παρακάτω...παθούσα, «ξέρει ότι πρέπει να γεμίσουν οι μπαταρίες της για να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα».

«Διάλειμμα για μια μαμά πρέπει να σημαίνει ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ. Παύση, ξεκούραση. Δεν είναι τα 2 λεπτά που θα ξεκλέψει κλειδωμένη στο μπάνιο. Είναι ο χρόνος που χρειάζεται να μείνει μόνη της μακριά απ' όλους κι από όλα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάει τα παιδιά της, τον άντρας της, την οικογένειά της. Το αντίθετο μάλιστα! Τους αγαπάει τόσο πολύ που δεν σταματάει να τρέχει για να τους φροντίσει. Και γι' αυτό τον λόγο χρειάζεται ένα διάλειμμα.

Το διάλειμμα αυτό δεν είναι οι λίγες στιγμές που μένει μόνη της όπως για παράδειγμα στο σουπερμάρκετ ή στο αυτοκίνητο. Τα ψώνια και οι δουλειές που κάνει μόνη της δεν πιάνονται. Επίσης ο χρόνος που θα διαρκέσει ο προσωπικός της χρόνος εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια. Μπορεί να είναι 5 λεπτά ή και 5 ώρες.

Το ότι μια μαμά ζητάει χρόνο για τον εαυτό της δεν την κάνει κακή ή ανεπαρκή στον ρόλο της. Το αντίθετο-ξέρει ότι πρέπει να γεμίσουν οι μπαταρίες της για να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα.

Το διάλειμμα για κάθε γυναίκα έχει διαφορετική μορφή. Για κάποιες μπορεί να είναι ο καφές με τις φίλες τους, για άλλες μια ώρα στο κομμωτήριο. Δεν έχει καμία σημασία. Είναι κάτι ανθρώπινο. Και οι μαμάδες είναι άνθρωποι που κουράζονται από την καθημερινότητα.

Ως μαμά και εγώ δύσκολα παραδέχομαι ότι χρειάζομαι ξεκούραση, όμως είναι απαραίτητο για να συνεχίσω να ανταποκρίνομαι στις υποχρεώσεις και στο μεγάλωμα των παιδιών μου.

Πραγματικά, όλες έχουμε δικαίωμα σ' ένα διάλειμμα. Μην ντρέπεστε γι' αυτό.»

Ελεύθερη μετάφραση απ΄το Millennial Mom Confessions

v