Μητέρα αγκαλιάζει το νεογέννητό της και η χαρά της γίνεται δική μας!

Μητέρα αγκαλιάζει το νεογέννητό της και η χαρά της γίνεται δική μας!

Μετά από μία αποβολή, ειδικά αν έχει συμβεί σε προχωρημένο στάδιο, είναι φυσιολογικό για δύο μέλλοντες γονείς να νιώθουν ανήσυχοι και να παραμένουν σε εγρήγορση σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτή η μίξη συναισθημάτων χαράς και αγωνίας – που επιβαρύνεται από μια πρότερη δυσάρεστη εμπειρία – αυξάνουν κατά πολύ την ένταση των τελευταίων στιγμών πριν τη γέννα. Η ανακούφιση όταν όλα πάνε καλά είναι ακόμη μεγαλύτερη, όπως και η συγκίνηση, ειδικά όταν η μαμά πάρει το μικρούλι «ουράνιο τόξο» της – έτσι λέγονται τα μωρά που ακολουθούν μια αποβολή – στην αγκαλιά της.

Η Λίλα και ο Τιμ έχασαν το τρίτο παιδί λόγω επιπλοκών κι αυτό τους είχε στοιχίσει πάρα πολύ. Όταν εκείνη ξανάμεινε έγκυος, η χαρά έδωσε γρήγορα τη θέση της σε μια διαρκή αβεβαιότητα και ανησυχία. «Έμαθα πάρα πολλά για το πόσο εύθραυστη είναι μια εγκυμοσύνη, αλλά και η ίδια η ζωή», λέει η Λίλα. Τη στιγμή της γέννας όμως, ένιωσε πόσο υπέροχη μπορεί να είναι η ζωή, όσες πίκρες κι αν σε έχει κεράσει πιο πριν: «Μόλις ένα χρόνο μετά την απώλεια που μας συγκλόνισε, κρατούσα στην αγκαλιά μου ένα πραγματικό θαύμα, το μεγαλύτερο δώρο που μου έχει κάνει η ζωή, τη μικρή μας Όντρεϊ Τζόι.»

Ευτυχώς οι δύο γονείς ανέθεσαν στη φωτογράφο Λόρα Φάιφιλντ, η οποία ειδικεύεται σε γέννες, να απαθανατίσει τον ερχομό στη ζωή του μικρού τους «ουράνιου τόξου» κι έτσι μπόρεσαν να μοιραστούν μέρος των συναισθημάτων τους με τους φίλους τους, αλλά και ανθρώπους άγνωστους σε όλον τον κόσμο που συγκινήθηκαν με την εμπειρία τους.

«Κατά κάποιον τρόπο», γράφει η φωτογράφος, «φωτογραφίζοντας τη γέννηση της Όντρεϊ Τζόι ήταν σαν να παρακολουθώ τον κύκλο της ζωής, αφού η καταληκτική ημερομηνία που είχαν δώσει στην Λίλα έπεφτε ακριβώς έναν χρόνο μετά την συγκλονιστική εμπειρία της απώλειας ενός παιδιού λίγο καιρό πριν τη γέννα. Είδα τη θύελλα που πέρασαν να καταλαγιάζει με τον ερχομό μιας νέας ζωής κι αυτό μου θύμισε πόσο πολύτιμα είναι τα παιδιά.»

Δείτε μερικές απ’ τις υπέροχες φωτογραφίες απ’ την γέννησης της μικρούλας Όντρεϊ Τζόι.

Πηγή: popsugar.com

v