Πώς να περάσετε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αν δεν φύγετε απ’ την Αθήνα

Πώς να περάσετε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αν δεν φύγετε απ’ την Αθήνα

Το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού έφτασε και μετά από όσα περάσαμε δεν μπορεί παρά να νιώθουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε απ’ τα καθημερινά και να ξεσκάσουμε λιγάκι. Βεβαίως, δεν έχουμε όλη την ευχέρεια να πάρουμε το αμάξι και να φύγουμε απ’ την πόλη για κάπου άλλου. Παρ’ όλ’ αυτά, η Αθήνα είναι μια μητρόπολη και προσφέρει ουκ ολίγες ευκαιρίες για δροσερές και ευχάριστες αποδράσεις με τα παιδιά. Ορίστε, λοιπόν, μερικές ιδέες (που συνδυάζονται κιόλας) για να περάσετε ένα όμορφο τριήμερο χωρίς να αφήσετε τη βάση σας.

Στη θάλασσα για μπανάκι

Μπορεί οι παραλίες της Αττικής να μην σας κάνουν την ίδια αίσθηση με εκείνες που έχετε επισκεφθεί κατά καιρούς, αλλά για μια ημερήσια εκδρομή και μερικές δροσερές βουτιές στη θάλασσα, είναι ότι πρέπει. Ακολουθήστε την Αθηναϊκή Ριβιέρα μέχρι το Σούνιο και αράξτε στο Θυμάρι, τον Χάρακα ή τα Λεγραινά απ’ το πρωί μέχρι το σούρουπο – όταν ο Σαρωνικός πιο ειδυλλιακός. Εναλλακτικά, πηγαίνετε πιο ανατολικά σε κάποια παραλία στην Κερατέα, στο Σχοινιά ή τη Ραφήνα. 

Για φαγητό με θέα το πέλαγος

Κάτι που μας έλειψε πολύ τους τελειταίους μήνες είναι να βγούμε για φαγητό έξω απ’ το σπίτι, σε ένα ωραίο οικογενειακό φαγάδικο. Δεν πειράζει όμως, γιατί τα εστιατόρια άνοιξαν την κατάλληλη εποχή, τώρα που ο καιρός μας προσκαλεί να απολαύσουμε τα εδέσματα που τραβάει η καρδιά μας δίπλα στο κύμα. Συνδυάστε το μπάνιο σας με καλό φαγητό σε ένα από τα δεκάδες ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία που συναντάτε στον δρόμο σας κι έχουν ανοίξει ήδη τις πόρτες τους για μας (και πρέπει να κάνουν και λίγο τζίρο).

«...μες τα θερινά τα σινεμά» 

Μπορεί, κλεισμένοι όπως ήμασταν στο σπίτι, να μπουκώσαμε λίγο από σειρές και ταινίες, αλλά το θερινό σινεμαδάκι έχει άλλη χάρη και είναι μια καλοκαιρινή μυσταγωγία. Πάρτε, λοιπόν, την οικογένεια, επιλέξτε μια ταινία που κάνει για όλους και ροβολήστε σε μία απ’ τις δεκάδες γραφικές «κινηματογραφικές αυλές» της πόλης. Εναλλακτικά, μπείτε στο αυτοκίνητο και δοκιμάστε το καινούργιο φρούτο που γέννησε η καραντίνα, την αναβίωση των παλιών αγαπημένων ντράιβ-ιν.

Για καθαρό αέρα και πικ-νικ

Το καλοκαίρι δεν προσφέρεται μόνο για θάλασσα, αλλά και για βουνό. Αν περπατήσατε πολύ μέσα στην καραντίνα, γιατί να μην εκμεταλλευτείτε την κεκτημένη ταχύτητα και να πάτε για μια πεζοπορική εκδρομή στα γύρω βουνά, τον Υμηττό, την Πεντέλη ή την Πάρνηθα. Εναλλακτικά, προετοιμαστείτε για πικ-νικ και επισκεφθείτε ένα από τα μεγάλα πάρκα της πόλης, όπως είναι το Τατόι, το άλσος Συγγρού, το άλσος Βεΐκου και το Αττικόν.

Στο μπαλκόνι για χαλάρωση και παιχνίδι

Επειδή δεν ρίξαμε όλοι ρυθμούς αυτούς τους μήνες, είναι πιθανό να έχετε περισσότερη ανάγκη από χαλάρωση και χρόνο με την οικογένεια, παρά από… αποδράσεις. Εκμεταλλευτείτε την ησυχία που αναμένεται να επικρατήσει στη γειτονιά και απολαύστε τη βολή του σπιτιού σας, οργανώνοντας μια βραδιά ταινιών, ένα εξαιρετικό δείπνο ή έναν μαραθώνιο επιτραπέζιων παιχνιδιών στο μπαλκόνι σας, κάτω απ’ την υπέροχη φεγγαράδα του Ιούνη.

Καλό τριήμερο!

v