Γονιός βάφει το σχολείο του παιδιού του εθελοντικά και το κάνει υπέροχο!

Γονιός βάφει το σχολείο του παιδιού του εθελοντικά και το κάνει υπέροχο!

Σε κάθε σχολείο, η αρτιότητα των εγκαταστάσεων και η εμφάνιση των κτιρίων και των εσωτερικών χώρων είναι σημαντικά για τη δημιουργία ενός φιλόξενου χώρου που προσκαλεί τα παιδιά να περάσουν όμορφα μαθαίνοντας. Δυστυχώς, η συντήρηση των σχολείων μας είναι συνήθως αρκετά χαμηλά στις προτεραιότητες των υπευθύνων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ζητήματα καλλωπισμού. Είναι κι αυτά πολύ σημαντικά, όμως, ειδικά για τις μικρότερες ηλικίες που αφήνουν ένα όμορφο σπίτι κι ένα χαρούμενο δωμάτιο για να πάνε σ’ ένα σχολείο που συχνά είναι μίζερο και κακοσυντηρημένο.

Ευτυχώς, στον τομέα αυτό γίνονται πολλές προσπάθειες από τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων, αλλά και πολίτες – και γονείς – που επιθυμούν να προσφέρουν τον χρόνο και τις δεξιότητές τους εθελοντικά.

Όπως ο κύριος Βασίλης Παντελέων που προσφέρθηκε να ανανεώσει την πρόσοψη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στην Κορινθία, ζωντανεύοντας τα χαρακτηριστικά χρωματιστά σπιτάκια που υποδέχονται καθημερινά τα παιδιά – μεταξύ αυτών και το δικό του. Με την «ευκαιρία» της αναστολής λειτουργίας των σχολείων της χώρας, ανέλαβε να συντηρήσει τη διακόσμηση του δημοτικού της περιοχής του, ώστε να μοιάζει σαν καινούργιο με την επαναλειτουργία του. Αναγνωρίζοντας αυτήν την κίνηση, το σχολείο ευχαρίστησε δημοσίως τον γενναιόδωρο γονιό: 

«Ευχαριστούμε θερμά τον κ.  Παντελέων Βασίλειο, γονέα μαθητή μας, που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του σχολείου να χρωματίσει και να φρεσκάρει τα χαρακτηριστικά σπιτάκια που κοσμούν την πρόσοψη του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας. Η εθελοντική προσφορά ας αποτελέσει παράδειγμα μίμησης σε όλους!

Η Διευθύντρια & ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημ. Σχ. Περαχώρας.»

v