Οι άντρες που παντρεύονται έξυπνες γυναίκες ζουν πιο πολύ σύμφωνα με την επιστήμη

Οι άντρες που παντρεύονται έξυπνες γυναίκες ζουν πιο πολύ σύμφωνα με την επιστήμη

Μια νέα έρευνα αποδεικνύει πως μια έξυπνη σύντροφος μπορεί να παρατείνει τη ζωή του άντρα και να προλάβει την άνοια, η οποία πλήττει τις μεγάλες ηλικίες.

Ο καθηγητής Lawrence Whalley σε διάλεξη που έδωσε με τίτλο: Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό που πρέπει να κάνει ένα αγόpι αν θέλει να ζήσει περισσότερο, είναι να φροντίσει να βρει μια έξυπνη γυναίκα για να παντρευτεί. Δεν υπάρχει καλύτερο γιατρικό για την άνοια και το Αλτσχάιμερ από την εξυπνάδα.»

Η έρευνα η οποία έλαβε χώρα από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν, είχε ως αντικείμενο την εξέταση της υγείας ομοζυγωτικών διδύμων ατόμων και διαπίστωσε ότι αυτοί που ήταν παντρεμένοι με έξυπνες συντρόφους ήταν προστατευμένοι κατά των εκφυλιστικών ασθενειών του εγκεφάλου, πράγμα που σημαίνει πως η εξυπνάδα των γυναικών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα σε αυτό.

Διαπίστωσαν επίσης, ότι οι άνδρες που επιλέγουν να παντρευτούν έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερο και έχουν μια πιο ποιοτική και ευτυχισμένη ζωή, ενώ είναι λιγότερο πιθανό σε μεγάλη ηλικία να υποφέρουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και από άνοια.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξετάσεις οι οποίες έγιναν σε άνδρες που έλαβαν μέρος στην έρευνα και ήταν παντρεμένοι με έξυπνες γυναίκες, ακόμα και αν είχαν σημάδια άνοιας σε μαγνητικές σαρώσεις του εγκεφάλου τους, δεν υπέφεραν από κανένα σύμπτωμα της νόσου. Αντίθετα μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα ευφυείς και πλήρως λειτουργικοί διανοητικά.

Αυτά τα νέα θα πρέπει να ενθαρρύνουν τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες να εκτιμούν την σκέψη και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των γυναικών περισσότερο από την ομορφιά και την εξωτερική εμφάνιση. Η κοινωνία μας έχει δημιουργήσει ορισμένα λανθασμένα στερεότυπα και κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να εκτιμηθεί από όλους.

Πηγή: newside.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v