Το ιδανικό χρώμα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Το ιδανικό χρώμα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Το σπίτι είναι το καταφύγιό μας- το μέρος που μπορούμε να χαλαρώσουμε από τις υποχρεώσεις αλλά και που έχουμε φτιάξει βάσει του προσωπικού μας στιλ! Σύμφωνα με τους ψυχολόγους το χρώμα κάθε δωματίου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία μας. Για παράδειγμα, ενώ το κόκκινο βοηθάει στην συγκέντρωση, το μπλε μας ηρεμεί! Σ' αυτό το άρθρο θα βρείτε ποιο χρώμα ενδύκνειται για κάθε χώρο!

Κίτρινο για την κουζίνα

 

Το κίτρινο χρώμα ευνοεί την παραγωγή σεροτονίνης και βελτιώνει την όρεξη για φαγητό. Γι' αυτό και είναι το κατάλληλο χρώμα για την κουζίνα σας! Αν το παρατηρήσετε τα μεγάλα και ακριβά εστιατόρια έχουν πολλές κίτρινες πινελιές.

Κόκκινο για το γραφείο

Σύμφωνα με ειδικούς, το κόκκινο χρώμα κάνει τους ανθρώπους πιο παραγωγικούς! Όταν εργάζεστε σ' ένα κόκκινο δωμάτιο, μπορείτε να συγκεντρωθείτε καλύτερα αλλά και να δουλέψετε και πιο γρήγορα. Λέγεται ότι ένας εργαζόμενος μπορεί να φτάσει στην μέγιστη αποδοτικότητα!

Μπλε για το υπνοδωμάτιο

Το μπλε χρώμα δημιουργεί μια αίσθηση γαλήνης και απόλυτης ηρεμίας. Είναι, λοιπόν, ιδανική επιλογή για την κρεβατοκάμαρα καθώς διώχνει τις αρνητικές σκέψεις και προσφέρει χαλάρωση!

Γκρι για το διάδρομο και το χωλ

Σύμφωνα με μια διάσημη διακοσμήτρια τη Susan Bednar Long, το γκρι είναι ιδανικό χρώμα για το χωλ ή τον διάδρομο. Είναι απλό και κομψό και μπορεί να δώσει μια εντυπωσιακή νότα σ' ολόκληρο τον χώρο!

Μοβ για το καθιστικό

Η λιλά ή η μοβ απόχρωση σχετίζεται βαθιά με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι πίστευε πολύ ότι ο νους δημιουργεί καλύτερα κάτω από ένα μοβ φως. Βάψτε, λοιπόν, το καθιστικό σας με αυτό το χρώμα και πολύ πιθανό να ανακαλύψετε ότι έχετε καλλιτεχνική φλέβα!

Πορτοκαλί για το σαλόνι


Το πορτοκάλι προκαλεί ενθουσιασμό, ενώ ταυτόχρονα και το αισθήμα της ζεστασιάς και της φιλοξενίας. Λόγω των ιδιοτήτων του ταιριάζει καλύτερα στα σαλόνια ή στους βασικούς χώρους του σπιτιού σας όπου υποδέχεστε και φροντίζετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τους φίλους!

Πράσινο για το παιδικό δωμάτιο

Το χρώμα που θα επιλέξετε για το δωμάτιο του μωρού σας μπορεί να επηρεάσει πραγματικά την ανάπτυξή του. Εξαιτίας αυτού, το πιο κατάλληλο χρώμα για τα παιδικά δωμάτια είναι το πράσινο. Συμβολίζει την ηρεμία και αντιπροσωπεύει την υγεία. Ακόμη, μειώνει την πίεση και μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να κοιμηθεί ήρεμα και όλο το βράδυ!

Πηγή και φωτογραφίες: boredpanda.com

 

v