Παππούς έφτιαξε το ωραιότερο «πριγκιπικό» κρεβάτι για την 3χρονη εγγονή του

Παππούς έφτιαξε το ωραιότερο «πριγκιπικό» κρεβάτι για την 3χρονη εγγονή του

Κάθε μικρό κορίτσι, είναι για τους γονείς και τους παππούδες μια αληθινή πριγκήπισα. Όπως και η μικρή Ελίζα, η μαμά της οποίας ήθελε πάρα πολύ να της εκφράσει αυτό το συναίσθημα με ένα υπέροχο δώρο: ένα πριγκηπικό κρεβάτι κλεισμένο μέσα σε ένα ροζ πριγκηπικό σπιτάκι. Δυστυχώς, όπου και αν έψαξε δεν βρήκε τίποτα που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές της δυνατότητες. Τότε, σαν από μηχανής θεός, ανέλαβε δράση ο παππούς και όλα έγιναν όπως γίνονται πάντα για τις πριγκίπισσες… μαγικά!

Με κόστος μόλις 20 λίρες αγγλίας, ο παππούς έφτιαξε ένα παλατάκι για την τρίχρονη εγγόνα του χρησιμοποιώντας υλικά που δεν χρησιμοποιούνταν πια. Πρόκειται για ένα χαριτωμένο ροζ κουκλόσπιτο σε… ανθρώπινο μέγεθος, με πόρτα και παράθυρα, μια μικρή παιδική κουζίνα και μια μικρή τηλεόραση (που λειτουργεί φυσικά). Στο πλάι, μια σκάλα-συρταριέρα οδηγεί στην ταράτσα του σπιτιού, όπου βρίσκεται το κρεβάτι για απολαυστικούς ύπνους κάτω από… τα αστέρια.

«Η μικρούλα μου», λέει η μαμά της που είναι μόλις 21 ετών, «είχε ένα συνηθισμένο κρεβάτι και ήθελα να της κάνω δώρο κάτι πιο χαρούμενο, σαν κι αυτό που είχα κι εγώ μικρή, πριν μεγαλώσει και δεν μπορεί να το χαρεί πια.»  

«Αυτά που έβλεπα», συνεχίζει, «ήταν και πανάκριβα και πολύ πιο μικρά και στενόχωρα από αυτό που της έφτιαξε ο παππούς της, ενώ ήταν και πολύ απλά χωρίς διακοσμητικά στοιχεία.»    

Το μόνο πράγμα που χρειάστηκε να αγοράσουν τελικά, ήταν ένα κομμάτι κόντρα πλακέ για την πρόσοψη του σπιτιού: «Αποδείχτηκε πως είχαμε ότι χρειαζόμασταν, εδώ κι εκεί μέσα στο σπίτι ή την αποθήκη!  Μέχρι και τα χρώματα. Το αποτέλεσμα είναι απίθανο και η μικρή περνά όλο το χρόνο της εκεί μέσα – το αποκαλεί “το σαλόνι της” – παίζοντας με τα παιχνίδια της.» 

Μπράβο, λοιπόν, στον απίθανο αυτόν παππού που μας έδειξε ότι κάποια όνειρα μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία και πως τα αληθινά συστατικά της μαγείας των παραμυθιών είναι η καλή διάθεση, η εφευρετικότητα και η αστείρευτη αγάπη για τα παιδιά και τα εγγόνια μας!

Πηγή: metro.co.uk

v