Πώς να κρατήσετε τα επικίνδυνα τσιμπήματα των κουνουπιών μακριά από τα μωρά

Πώς να κρατήσετε τα επικίνδυνα τσιμπήματα των κουνουπιών μακριά από τα μωρά

Ο ήλιος, η θάλασσα και η καλή διάθεση του καλοκαιριού πάνε πακέτο με τις μύγες και τα κουνούπια. Και ίσως για μας οι μύγες και τα τσιμπήματα των κουνουπιών να είναι απλά ενοχλητικά, αλλά για τα μωρά μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα!

Το δερματάκι του μωρού είναι πολύ ευαίσθητο και τα τσιμπήματα των κουνουπιών δεν είναι ανώδυνα. Ενδέχεται να προκαλέσουν ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις έως σοβαρές λοιμώξεις, που απαιτείται θεραπεία με αντιβίωση. 

Επιβάλλεται, λοιπόν, να τα προστατεύουμε από τα τσιμπήματα και να τα κρατάμε ασφαλή. 

Ντύστε το σωστά

Ένας δοκιμασμένος και φυσικός τρόπος να κρατάτε τα κουνούπια μακριά από το μωρό σας, είναι το σωστό ντύσιμο. Προτιμήστε χαλαρά ρουχαλάκια με μακριά μανίκια, από ελαφριά υφάσματα όπως το βαμβάκι, και ανοιχτόχρωμα μπλουζάκια και παντελόνια, . 

Κρατώντας όσο το δυνατόν περισσότερο καλυμμένο το δερματάκι του μωρού σας, θα αφήσετε στα κουνούπια μικρότερο εμβαδόν για να τσιμπήσουν.

Παράλληλα, η χαλαρή εφαρμογή στα ρούχα αφού τα κουνούπια μπορούν να τσιμπήσουν το δέρμα μέσα από τα στενά ρούχα. Επίσης, φοράτε στο μωρό σας παπούτσια κλειστού τύπου ή βαμβακερά καλτσάκια .

Χρησιμοποιήστε κουνουπιέρα

Χρησιμοποιήστε μία προστατευτική κουνουπιέρα πάνω από το καροτσάκι, την κούνια ή το παρκοκρέβατο του μωρού. Το τούλι με μικρή πλέξη είναι μια καλή επιλογή αφού εμποδίζει τα κουνούπια να εισχωρήσουν. Αναζητήστε ένα ελαστικό ποδόγυρο για να κρατήσει την προστατευτική κουνουπιέρα στη θέση της. 

Κρατήστε τα κουνούπια μακριά από το σπίτι

Οι σήτες στα παράθυρα και οι κλειστές πόρτες είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να αφήνετε τα κουνούπια έξω από το σπίτι και το δωμάτιο του παιδιού. Εάν δείτε ότι το πρόβλημα επιμένει και δεν μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε, ίσως η βοήθεια ενός ειδικού για απεντόμωση είναι απαραίτητη. Συμβουλευτείτε τον και ακολουθήστε κατά γράμμα τις οδηγίες του. 

Κλιματιστικά και ανεμιστήρες 

Τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες, δεν κρατάνε μακριά μόνο τη ζέστη αλλά και τα κουνούπια! Η χρήση τους, για λίγες ώρες την ημέρα, όταν η θερμοκρασία αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα, θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε το μωρό σας από ανεπιθύμητα τσιμπήματα. Αρκεί να μην κάνετε κατάχρηση και να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. 

Εάν πάλι είστε στο μπαλκόνι, τη βεράντα ή την αυλή βάλτε έναν ανεμιστήρα κοντά στο μωρό σας. Το αεράκι που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα εμποδίζει τα κουνούπια και τα έντομα να είναι κοντά του. Προσοχή να μη χτυπά ο αέρας το σωματάκι του μωρού.

Αν χρησιμοποιείτε εντομοαπωθητικό, πρέπει να είναι για την ηλικία του

Ο φυσικός τρόπος για να απομακρύνετε τα κουνούπια από το μωράκι σας είναι πάντα οι καλύτεροι. Στην περίπτωση όμως που θέλετε να χρησιμοποιήσετε εντομοαπωθητικό, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας και επιλέξτε το κατάλληλο για την ευαίσθητη επιδερμίδα του. 

Εναλλακτικά, πάντα με την καθοδήγηση του γιατρού και του φαρμακοποιού σας, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εντομοαπωθητικό από αιθέρια έλαια όπως ευκάλυπτο, σιτρονέλα, γεράνι, λεμονοχόρτο κ.λπ. 

v