Γενναίος 15χρονος βουτάει στο νερό και σώζει νήπιο από βέβαιο πνιγμό

Γενναίος 15χρονος βουτάει στο νερό και σώζει νήπιο από βέβαιο πνιγμό

Όταν έχεις παιδιά πρέπει να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα γιατί το κακό θέλει μονάχα μια στιγμή για να συμβεί. Όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση ενός παιδιού σχεδόν 18 μηνών, το οποίο έπεσε στο κανάλι και παραλίγο να πνιγεί. Ευτυχώς, ένας γενναίος έφηβος δεν δίστασε και αμέσως πήδηξε στο νερό για να σώσει το νήπιο, χωρίς να λογαριάσει τη δική του ασφάλεια.

Ο Ryley Ferguson ένας έφηβος 15 χρονών είχε βγάλει τα σκυλιά του βόλτα μια Κυριακή, σε μια πόλη στο δυτικό Γιορκσάιρ της Μ. Βρετανίας, όταν είδε ένα μικρό παιδί να πέφτει στο κανάλι. 

Αμέσως, έβγαλε το μπουφάν και τα παπούτσια του και πήδηξε στο νερό για να πιάσει τον μικρό, ο οποίος βούλιαζε στον πάτο του καναλιού.«Δεν υπήρχε χρόνος για δεύτερες σκέψεις, έπρεπε κάτι να κάνω! Έβλεπα το παιδί να πνίγεται και όφειλα να το σώσω...» Όπως πρόσθεσε αργότερα σε συνέντευξη που έδωσε δυο περαστικοί τον βοήθησαν να βγάλει το παιδί απ' το νερό.

Το νήπιο είναι σχεδόν 18 μηνών και ξέφυγε της προσοχής των γονιών του χωρίς οι ίδιοι να το καταλάβουν. Το σοκ ήταν μεγάλο και για τα δυο...παιδιά, αλλά ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε.

Οι γονείς του έφηβου είναι περήφανοι για τον γιο τους που ενήργησε τόσο άμεσα και αποτελεσματικά. Το ίδιο και ο δήμαρχος της πόλης που τόνισε πόσο τυχεροί είναι που ένα τέτοιο παιδί βρίσκεται και μεγαλώνει ανάμεσά τους. Μάλιστα, ζήτησε να δοθεί και ειδικό βραβείο στον νεαρό ήρωα για την  γενναία του πράξη.

Πηγή: bbc.com

v