Γιατί το να μεγαλώνεις κορίτσια είναι αληθινή ευλογία!

Γιατί το να μεγαλώνεις κορίτσια είναι αληθινή ευλογία!

Η σχέση μάνας-κόρης είναι τόσο ξεχωριστή που οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να την περιγράψουν! Το γεγονός ότι ανήκουμε στο ίδιο φύλο και ότι βλέπουμε τον εαυτό μας στις μικρές μας κάνει την καθημερινότητά μας ακόμα πιο απολαυστική. Αν είστε κι εσείς κοριτσομάνα θα ταυτιστείτε με το παρακάτω κείμενο και θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι τα κορίτσια μας είναι αληθινή ευλογία.

«Το να μεγαλώνεις κόρη είναι πολλά περισσότερα από ροζ παχνίδια, πριγκίπισσες και ψώνια. Είναι κάτι μοναδικό!

Το να είσαι κοριτσομαμά σημαίνει να κοιτάζεις καθημερινά το μικρό σου κοριτσάκι με δέος να μεγαλώνει γρήγορα, να αποκτά αυτοπεποίθηση και να χτίζει μια ισχυρή προσωπικότητα. Και εσύ να είσαι δίπλα της για να της δίνεις τα εφόδια που θα της χρειαστούν στο μέλλον, ώστε να μη φοβηθεί να διεκδικήσει όσα θέλει για τον εαυτό της.

Την καμαρώνεις να φροντίζει τα αδέρφια της με τη στοργικότητα μιας μάνας. 

Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς-βλέπεις τον εαυτό σου σ'εκείνη καθώς προσπαθεί να μιμηθεί τη ζεστασιά και την ασφάλεια που της προσφέρεις. Το καταλαβαίνεις και όταν τη κοιτάζεις να''ταϊζει'' και να ''κοιμίζει'' το μωρό-κούκλα της.

Το να είσαι κοριτσομαμά σημαίνει ότι θα χαρείς πολλές αγκαλιές με την κόρη σου. Όταν είσαι λυπημένη θα σε αγκαλιάσει χωρίς καν να το ζητήσεις! Αλλά και δάκρυα, γιατί τα συναισθήματά μας είναι πολύ έντονα. Καταλαβαίνετε πολύ καλά η μία την άλλη!

Σημαίνει όμως και μερικά πράγματα ακόμα! Όπως το να διασφαλίσεις ότι η μικρή σου θα έχει επίγνωση της πίεσης που ασκεί η κοινωνία στις γυναίκες και ότι αυτό δεν θα τη λυγίσει στο μέλλον. Ή να της μάθεις να αγαπάει τον εαυτό της όπως είναι και να μην έχει ανασφάλειες. Γιατί η αξία της βρίσκεται στο ποια είναι και όχι στο πώς μοιάζει.

Πρέπει ακόμα να της μάθεις ότι η ψυχική ηρεμία είναι το Α και το Ω και ότι πάντα πρέπει να εκφράζει όσα την ενοχλούν και να ζητά βοήθεια όταν τη χρειάζεται. Και πρέπει να δει εσένα να το κάνεις για να το εμπεδώσει.

Τα κορίτσια μας είναι αληθινή ευλογία και μέσα από αυτές γινόμαστε καλύτερες γυναίκες!»

Ελεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com

v