Η αφαίρεση ινομυωμάτων με καισαρική τομή αυξάνει τις πιθανότητες για σύλληψη ή το αντίθετο;

Η αφαίρεση ινομυωμάτων με καισαρική τομή αυξάνει τις πιθανότητες για σύλληψη ή το αντίθετο;

Ερώτηση:
Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν η αφαίρεση ινομυωμάτων με καισαρική τομή, πραγματικά αυξάνει τις πιθανότητες για σύλληψη ή υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας συμφύσεων που μπορεί να σταθούν εμπόδιο. Έχω ήδη γεννήσει μια φορά με καισαρική τομή, χωρίς ιδιαίτερες επιπλοκές λόγω της ύπαρξης ινομυωμάτων, αλλά λόγω της αύξησης του μεγέθούς τους ο γιατρός μου προτείνει τώρα την αφαίρεση τους πριν από μια δεύτερη εγκυμοσύνη.
Απάντηση:

Η αφαίρεση ινομυωμάτων έχει να κάνει με το μέγεθος, τη θέση τους και την εμπειρία του γιατρού που εκτελεί την επέμβαση. Το σωστό είναι να κάνετε την επέμβαση που ο γιατρός σας κατέχει καλύτερα. Από εκεί κι ύστερα, οι πιθανότητες για σύλληψη σίγουρα δεν αυξάνονται με ένα χειρουργείο, με όποιον τρόπο και αν γίνει αυτό.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v