Γνωστή της οικογένειας η απαγωγέας της Μαρκέλλας που την νάρκωσε και ασέλγησε εις βάρος της

Γνωστή της οικογένειας η απαγωγέας της Μαρκέλλας που την νάρκωσε και ασέλγησε εις βάρος της

Η πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής, εξαφάνισης αλλά και εντοπισμού της δεκάχρονης Μαρκέλλας στην Θεσσαλονίκη φαίνεται να εξιχνιάστηκε έπειτα από εντατικές έρευνες των αστυνομικών και εισαγγελικών άρχων. Το κόριτσι βρέθηκε και η δράστης βρίσκεται από χθες στα χέρια της δικαιοσύνης.

Οι τελευταίες εξελίξεις αυτής της υπόθεσης ωστόσο, συνεχίζουν να σοκάρουν καθώς η γυναίκα που άρπαξε το παιδί φαίνεται να την νάρκωσε και να ασέλγησε εις βάρος της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα και συγκεκριμένα στις 10 Ιουνίου. Η δεκάχρονη Μαρκέλλα φεύγει με έναν συμμαθητή της απ'το σχολείο για να επιστρέψει στο σπίτι της, στο οποίο όμως δεν έφτασε ποτέ. Σύμφωνα με τον συμμαθητή της μια κοκκινομάλλα γυναίκα εμφανίζεται στον δρόμο τους, φωνάζει την Μαρκέλλα με το όνομά της και φεύγουν μαζί. Η μικρή φάνηκε να την αναγνώρισε και γι' αυτό την ακολούθησε. Από εκείνη της στιγμή και για 44 ώρες τα ίχνη της χάνονται.

Την ίδια μέρα η οικογένειά της την αναζητεί και απευθύνεται στην αστυνομία, ενώ λίγες ώρες αργότερα εκδόθηκε το Amber Alert. H εξαφάνιση του παιδιού τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον του κόσμου καθώς πολίτες και μέλη εθελοντικών ομάδων βγήκαν κυριολεκτικά στους δρόμους για να την ψάξουν.

Μετά από περίπου 44 ώρες το κορίτσι εντοπίζεται να περπατάει στον δρόμο από άνθρωπο που βρισκόταν έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Καλαμαριάς. Αυτό που του έκανε εντύπωση είναι ότι φορούσε τη σχολική της τσάντα στους ώμους ενώ ήταν Σάββατο. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ρώτησε τη μικρή πώς βρεθηκε εκεί τού είπε πως την άφησε η κυρία που την πήρε και της έδωσε 30 ευρώ για να πάρει ταξί. Το παιδί έμοιαζε «χαμένο» ενώ παραπονέθηκε και για πόνους στα πλευρά και τα χέρια ενώ είπε ότι της είχαν βάλει χειροπέδες.

Στη συνέχεια, στο σημείο έφτασε η αστυνομία και μετέφερε τη 10χρονη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και έπειτα σε νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ από τη πρώτη στιγμή διάφοροι παιδοψυχολόγοι ήταν στο πλάι της.

Κατά την παραμονή της, όσο της μιλούσαν οι αστυνομικοί μαζί με παιδοψυχολόγους και ειδικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, η δεκάχρονη δεν είχε καμία απόλυτως επαφή με συγγενικά της πρόσωπα.

Στο σήμερα

Από χθες η 33χρονη δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη. Παρόλο που είχε αλλάξει την εμφάνισή της (από κοκκινομάλλα το μαλλί της είναι κοντό σχεδόν ξυρισμένο), οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να την εντοπίσουν.

Όπως είπε στους αστυνομικούς γνώριζε τη Μαρκέλλα καθώς ήταν παλιά γειτόνισσα της μητέρας της στην Τούμπα, μέχρι που η ίδια μετακόμισε μόνη της στην Καλαμαριά ενώ το δικό της παιδί βρισκόταν σ' άλλη πόλη με τον πατέρα του.

Απ΄ότι παραδέχτηκε έχει «ιδιαίτερες» ερωτικές προτιμήσεις και γι' αυτό πλησίασε το κορίτσι. Λέγοντάς του ψέματα ότι θα το πάει στο σπίτι του, την πήγε στο δικό της και της έφτιαξε ένα ρόφημα ρίχνοντας μέσα σε αυτό βενζοδιαζεπίνες και κοκαΐνη και της το έδωσε.

Μόλις το ρόφημα προκάλεσε καταστολή, ασέλγησε επάνω της. Πιεσμένη από την δημοσιότητα που πήρε η αρπαγή της Μαρκέλλας την άφησε και η ίδια προσπάθησε να διαφύγει.

Πριν τη σύλληψή της είχε προλάβει να σπάσει τον φορητό της ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι αστυνομικοί της τα απέσπασαν πριν τα πετάξει στα σκουπίδια και είναι αρκετά πεπεισμένοι ότι ενδεχομένως να υπήρχαν αρχεία με βιντεοληπτικό ή φωτογραφικό υλικό από τις ειδεχθείς πράξεις της.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ερευνούν αν η συγκεκριμένη γυναίκα είναι υπεύθυνη και για τυχόν άλλες παρόμοιες ενέργειες σε βάρος παιδιών ενώ ο εισαγγελέας της απήγγειλε κατηγορίες για βιασμόγενετήσια πράξηπορνογραφία ανηλίκωνπρομήθεια ναρκωτικών κι έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Πληροφορίες από skai.gr

v