Εικονογρφημένη λογοτεχνία για παιδιά: Το παλάτι του ήλιου της Μαρίας Παπανικολάου

Εικονογρφημένη λογοτεχνία για παιδιά: Το παλάτι του ήλιου της Μαρίας Παπανικολάου

Ήταν κάποτε μια χώρα μακρινή και ζεστή, που γύρω της χόρευε η ξανθή άμμος, φτιάχνοντας αμμόλοφους και που ο ήλιος τη διάλεξε για να ξαπλώνει στο ατελείωτο χαλί της. Ανάμεσα στους αμμόλοφους όμως υπήρχε μια καταπράσινη πολιτεία, που ξεφύτρωσε λες από παραμύθι. Ο βασιλιάς της Σόλο ζούσε με την κόρη του τη Σολέτα σε ένα παλάτι που όμοιό του δεν υπήρχε στη γη. 

Η ζωή κυλούσε όμορφα για τον Σόλο και την κόρη του αλλά και για τους κατοίκους της πολιτείας, που ζούσαν ευτυχισμένοι την κάθε μέρα τους. Όμως τίποτα δεν είναι αιώνιο και όταν ο βασιλιάς έφυγε από τη ζωή, έπρεπε η κόρη του να πάρει τη θέση του… 

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: Σκληρόδετο,
Διάσταση: 21x29,
Τιμή: 14,00 

Βιβλίο για παιδιά 6+ ετών.

Λίγα λόγια για το παραμύθι

Το παραμύθι ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ μιλάει για αυτά που χάνουμε ενώ τα έχουμε συνηθίσει, για τις ευθύνες που ορθώνονται εμπρός μας όταν δεν τις περιμένουμε, για τις επιλογές μας που άλλοτε μας πάνε εμπρός και άλλοτε πίσω ή απλά μας μπερδεύουν και δε δίνουν λύση. 

Δεν έχει σημασία αν είσαι μικρός ή μεγάλος, σε όλους συμβαίνει. 

Μια ξαφνική αλλαγή και τίποτε πια δεν είναι το ίδιο...

Μια νεαρή βασιλοπούλα πρέπει να πάρει μεγάλες αποφάσεις και δεν είναι εύκολο... Όταν το "εγώ" ξεχνιέται, η ίδια η ζωή της δείχνει το δρόμο και η λύση δίνεται από τους πολλούς. 

Η δύναμη της σκέψης, η πίστη στον εαυτό μας και στους άλλους, η έννοια του «μαζί» και της κοινότητας μέσα σε ένα παραμύθι που μέσα από την αφηγηματική τέχνη και τους στερεοτυπικούς χαρακτήρες μεταφέρει στα παιδιά μηνύματα διαχρονικά.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρία Παπανικολάου σπούδασε δημοσιογραφία και αργότερα Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία στο Leeds Beckett University στη Μεγάλη Βρετανία, όπου και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα, MA in Social & Cultural History.

Αρχικά εργάστηκε ως δημοσιογράφος και παραγωγός στο ραδιόφωνο,  ενώ στη συνέχεια εργάστηκε επί 15 χρόνια στον χώρο των εκδόσεων, κυρίως με αντικείμενο την προώθηση του βιβλίου, την αγορά δικαιωμάτων, με έμφαση στο πανεπιστημιακό αλλά και στο παιδικό βιβλίο.

Από το 2013 ασχολείται με τη δημιουργία και εμψύχωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για παιδιά, σε συνεργασία με Βιβλιοθήκες, Μουσεία, Πολιτιστικούς φορείς και Χώρους Τέχνης. 

Μεγάλη αγάπη της, η τέχνη της προφορικής αφήγησης.

Λίγα λόγια για την εικονογράφο

Η Σάντρα Ελευθερίου σπούδασε γραφικές τέχνες και από το 2004 εργάζεται ως εικονογράφος, έχοντας συνεργαστεί με μια πλειάδα εκδοτικών οίκων. Το έργο της έχει διακριθεί αρκετές φορές (2009, 2010 και 2013 Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου), εκπροσώπησε την πατρίδα της στην Τιμητική Λίστα του ΙΒΒΥ 2012 και είναι υποψήφια για το Βραβείο Άντερσεν 2020.  Διετέλεσε μέλος της Κριτικής Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Εικονογράφησης και ήταν υποψήφια για το Βραβείο Μαντάμ Φιγκαρό – Γυναίκες της Χρονιάς 2018, στην κατηγορία δημιουργός.  

Παράλληλα με την εικονογράφηση ασχολείται και με τη συγγραφή, όπου επίσης έχει βραβευτεί.

v