Μαθητές δημοτικού απ' την Κρήτη βραβεύονται σε διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ (βίντεο)

Μαθητές δημοτικού απ την Κρήτη βραβεύονται σε διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ (βίντεο)

Η μαθητική ταινία μικρού μήκους "SOSίβιο", που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί Νικόλαος Γαλάνης και Νίκος Κωνσταντάκης με τα πρωτάκια του Δημοτικού Σχολείου Κουνάβων στην Κρήτη, άγγιξε την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ της Βαλένθια αλλά και τους θεατές που την παρακολούθησαν.

Η ταινία πραγματεύεται το ευαίσθητο προσφυγικό ζήτημα με πρωταγωνίστρια την Ντιάνα, μια μικρή προσφυγοπούλα που πηγαίνει για πρώτη φορά στο σχολείο, εστιάζοντας στην επιρροή που έχει στους συμμαθητές της. Η προσπάθεια μαθητών και δασκάλων είναι αξιέπαινη και είχε ως αποτέλεσμα το Βραβείο Κοινού (Audience Award) στο 8ο Mostra Internacional Cinema Educatiu (MICE) Film Festival, το φημισμένο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βαλένθια.

«Ένα βραβείο δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια επιβράβευση της προσπάθειας των παιδιών και ένα κίνητρο για εμάς τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη και πάθος το λειτούργημά μας… Πιο σημαντικό είναι πως η εικόνα των μαθητών ενός μικρού επαρχιακού σχολείου της Κρήτης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, διασπείροντας το μήνυμα για αγάπη, ειρήνη και αλληλεγγύη» τόνισε ο εκπαιδευτικός – σκηνοθέτης της ταινίας Νικόλαος Γαλάνης.  

Αξίζει να αναφέρουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ταινία μικρού μήκους με τον ευφάνταστο τίτλο που έχει ως θέμα της το προσφυγικό ζήτημα, διακρίνεται σε φεστιβάλ κινηματογράφου. 

Πηγή: cretapost.gr

 

v