Θα γίνουν οι τελετές αποφοίτησης στα σχολεία, με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας 

Θα γίνουν οι τελετές αποφοίτησης στα σχολεία, με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

Την τελευταία μέρα κάθε σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνται γιορτές και τελετές αποφοίτησης στα σχολεία όλης της χώρας. Φέτος, όμως, η πανδημία του κορονοϊού και η ανάγκη για αποφυγή συγχρωτισμού οδήγησαν αρχικά στην αναβολή τους.

Η στεναχώρια των μικρών μαθητών, και ειδικά εκείνων που βρίσκονται στην τελευταία τάξη του δημοτικού ή του γυμνασίου επειδή δεν θα αποχαιρετίσουν τους συμμαθητές τους πριν αλλάξουν βαθμίδα ήταν μεγάλη! Η είδηση, λοιπόν, πως τελικά θα πραγματοποιηθούν οι τελετές αποφοίτησης, χαροποίησε κι εκείνους αλλά κι εμάς!

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη με αρμόδιους υπουργούς υγείας και Εσωτερικών υπέγραψαν την απόφαση για διεξαγωγή τελετών αποφοίτησης σε ανοιχτό χώρο, με συμμετοχή μόνο των μαθητών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών, τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
 
Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ:

«Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η διεξαγωγή τελετών αποφοίτησης σε ανοιχτό χώρο, με συμμετοχή μόνο των μαθητών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών, τηρώντας την απόσταση του ενάμισι (1,5) μέτρου και λαμβάνοντας με ευθύνη Διευθυντή, όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, όπως ενδεικτικά, με σταδιακή διεξαγωγή των τελετών αυτών, ανά τάξη ή τμήμα.»

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ εδώ

v