Με τον σύντροφό μου προσπαθούμε για παιδί, αλλά δεν τα καταφέρνουμε. Θα χρειαστεί εξωσωματική;

Με τον σύντροφό μου προσπαθούμε για παιδί, αλλά δεν τα καταφέρνουμε. Θα χρειαστεί εξωσωματική;

Ερώτηση:
Τους δυο τελευταίους μήνες προσπαθώ να κάνω παιδάκι αλλά ακόμα δεν τα έχω καταφέρει. Από όσο γνωρίζω δεν έχω κάποιο πρόβλημα με πολυκυστικές ωοθήκες, ούτε ο σύντροφος μου. Είμαστε και οι δυο 26 και είμαστε μαζί τρία χρόνια. Έχουμε επαφές χωρίς προφύλαξη, όμως τους δυο τελευταίους μήνες ολοκληρώνει μέσα μου. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι όταν ολοκληρώνει κάποια ποσότητα σπέρματος βγαίνει έξω ενώ μένω ξαπλωμένη.Έχω κάποιο πρόβλημα εγώ; Αυτό θα επηρεάσει στο να κάνουμε παιδάκι; Ξέρω πως δεν προσπαθούμε πολύ καιρό, αλλά έχω αγχωθεί μήπως χρειαστεί εξωσωματική. Είναι δείγμα ότι το σπέρμα δεν καταφέρνει να μείνει στον κόλπο μου;
Απάντηση:

Η ηλικία σας είναι πολύ καλή και το διάστημα των δύο μηνών πολύ μικρό για να πετύχετε μια εγκυμοσύνη και δεν χρειάζεται να ζητάτε από εσάς και τον σύντροφό σας να έχετε αποτέλεσμα τόσο γρήγορα. Θα σας συμβούλευα να περιμένετε τουλάχιστον 6 μήνες, ίσως και 1 χρόνο γιατί έχετε το χρονικό περιθώριο λόγω ηλικίας. Από εκεί κι ύστερα, αν θέλετε να δείτε τι γίνεται πιο λεπτομερώς και όχι νωρίτερα απ' το 6μνηο, μπορείτε να κάνετε ένα σπερμοδιάγραμμα, μια σαλπιγγογραφία κι έναν ορμονολογικό έλεγχο για να έχετε ένα μικρό πρώτο δείγμα που βρίσκεται η γονιμότητά σας ως ζευγάρι.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v