«Όταν νιώθω κουρασμένη ή λυπημένη αγκαλιάζω το παιδί μου και όλα περνούν!»

«Όταν νιώθω κουρασμένη ή λυπημένη αγκαλιάζω το παιδί μου και όλα περνούν!»

Όταν μια μαμά φτάνει στα όριά της και την καταβάλουν η κούραση, το άγχος ή η θλίψη, θέλει τον χρόνο της για να ξεκουραστεί και να ανακτήσει τις δυνάμεις της. Εν ολίγοις, τίποτα δεν μπορεί να της φτιάξει τη διάθεση με ένα μαγικό κλικ - δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια! Το μόνο που έχει την δύναμη να της αλλάξει με μιας τη διάθεση και να αρχίσει πάλι να χαμογελά, είναι η αγκαλιά του παιδιού της...

Η αγκαλιά του έχει «μαγικές ιδιότητες»...

Πραγματικά, η ζεστή και τρυφερή αγκαλιά του παιδιού μας, εκείνη που μας σφίγγει δυνατά και μας μεταδίδει όλη του την αγάπη, λειτουργεί σαν να έχει μαγικές δυνάμεις. Με μιας όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν ανούσια. Τα προβλήματα, έστω και για λίγο, εξαφανίζονται και οι δυσκολίες συρρικνώνονται στο μυαλό μας. 

... και μας κάνει πιο δυνατές!

Ακόμα όμως κι όταν τα εμπόδια εμφανίζονται και πάλι μπροστά μας, μοιάζουν αποδυναμωμένα. Η αγκαλιά και η αγάπη του παιδιού μας μάς δίνει τη δύναμη να τα αντιμετωπίσουμε αντί να μας καταβάλλουν. Βλέπετε,τα παιδιά, εκτός απ'όλα τ' άλλα τα υπέροχα που μας χαρίζουν, μας κάνουν κι ένα ακόμα ακόμα δώρο: μας δίνουν κίνητρο για να σηκωνόμαστε όταν πέφτουμε, και να συνεχίζουμε τον καθημεριμένο μας αγώνα. 

Η αγκαλιά του παιδιού μας είναι το «φάρμακό» μας...

Έχετε παρατηρήσει τις φορές που είστε θυμωμένες ή νευριασμένες με τα παιδιά επειδή άφησαν ξανά άνω κάτω το δωμάτιο τί είναι αυτό που σας καλμάρει; Δεν είναι ούτε η φωνή της λογικής, ούτε ο άντρας σας, ούτε οι βαθιές ανάσες που προσπαθείτε να πάρετε. Στην πραγματικότητα, αυτό που μας ηρεμεί είναι το παραπονιάρικο βλέμμα τους, το «σ'αγαπώ» που ψιθυρίζουν και η σφιχτή τους αγκαλιά. Με μιας, τα ξεχνάμε όλα  και το μόνο που ευχόμαστε από μέσα μας είναι να είναι πάντα ευτυχισμένα και να τα έχουμε για πάντα αγκαλιά. 

.... και η παρηγοριά μας. 

Γιατί κακά τα ψέματα, μπορεί να αγαπάμε τους φίλους και τους συγγενείς μας ουσιαστικά και βαθιά και να τους έχουμε στη ζωή μας, αλλά η αγάπη που δίνεις και εισπράττεις από το παιδί σου είναι τελείως διαφορετική. Έχει άλλη υφή, άλλο χρώμα, είναι μέρος απ' το σώμα σου και ένα κομάτι απ' την ψυχή σου. Κι αυτή η αγάπη, δεν μπορεί παρά να σου προσφέρει αδιανόητη χαρά στα όμορφα, και παρηγοριά στα δύσκολα. 

v