Νέα με σύνδρομο Down παίρνει πτυχίο και γίνεται πρότυπο για τις μικρότερες αδελφές της

Νέα με σύνδρομο Down παίρνει πτυχίο και γίνεται πρότυπο για τις μικρότερες αδελφές της

Η ‘Ανναροζ (Annarose Rubright) είναι 24 ετών, ζει στην Αμερική, είναι η μεγαλύτερη από τις 5 αδελφές της οικογένειάς της και αυτό που θέλει είναι να γίνει για τις αδελφές της ένα σωστό πρότυπο που θα τις εμπνεύσει. 

Γι' αυτό και πάντα προσπαθούσε σκληρά, ξεπερνούσε τον εαυτό της και με τον τρόπο της περνούσε το μήνυμα πως όταν θες κάτι πολύ, το προσπαθείς και τελικά το πετυχαίνεις. Ακόμα και αν έχεις κάποια αναπηρία. Ακόμα και αν έχεις γεννηθεί με το σύνδρομο Down.Το πτυχίο και η αποφοίτηση

Στις 8 Μάιου 2020 αποφοίτησε από το Rowan University του Glassboro στο Νιου Τζέρσεϋ της Αμερικής. Το πτυχίο της είναι πάνω στο αντικείμενο του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου και μπορεί η τελετή να έγινε διαδικτυακά λόγο της πανδημίας, όμως είχε κοντά όλους τους αγαπημένους της!

«Ήταν πολύ συγκινητικό για μένα και με πολύ έντονα συναισθήματα. Οι περισσότεροι από την οικογένεια μου, έβαλαν τα κλάματα» είπε με μάτια που έλαμπαν από χαρά. 

Η Ανναροζ, σύμφωνα με την μητέρα της, ήταν πάντα μια καλή μαθήτρια: «κάθεται στο τραπέζι της κουζίνας, δουλεύει και αποσπάται από τον έξω κόσμο. Γιατί αυτό που εμείς το μαθαίνουμε σε 20 λεπτά, για την ‘Ανναροζ θα χρειαστεί από 1 έως 3 ώρες. Ανάλογα το κείμενο και το λεξιλόγιο του».

Ο διευθυντής του πανεπιστημίου της, στο οποίοι φοιτούσαν συνολικά 2.400 μαθητές με αναπηρίες, είπε για την Ανναροζ: «μαθητές όπως η Ανναροζ παρακολουθούν τα μαθήματα με τα ίδια μέτρα και σταθμά που υπάρχουν για όλους τους φοιτητές του πανεπιστήμιου μας. Κανένα από τα μαθήματα δεν είναι πιο χαλαρό για τους φοιτητές με αναπηρίες. Οι απαιτήσεις είναι το ίδιο υψηλές για όλους. Οπότε αντιμετωπίζουν τις ίδιες προσδοκίες στο να ολοκληρώσουν και να περάσουν ένα μάθημα».

Σύμφωνα με έρευνες από το Εθνικό Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης της Αμερικής, μόνο το 34% των μαθητών με αναπηρίες καταφέρνει να ολοκληρώσει το τετραετές πρόγραμμα σπουδών. Οι υπόλοιποι τα παρατούν κάπου στο ενδιάμεσο. Γι΄αυτό και είναι σημαντικό να ακουστεί η φωνή της Άνναροζ παντού...

Στο σήμερα...

Η Άνναροζ εργάζεται με την οικογένεια της στη δημιουργία μιας εταιρείας παραγωγής, ελπίζοντας πως έτσι θα καταφέρει να πει την ιστορία της επηρεάζοντας θετικά και άλλα άτομα με αναπηρία, αλλά και να συμβάλει σε έναν πιο δίκαιο κόσμο όπου οι εταιρείες δεν θα εκμεταλλευτούν τους ανάπηρους για το κέρδος.

Η ίδια συμβουλεύει τους υπολοίπους μαθητές με αναπηρίες, ειδικά αυτούς που ελπίζουν να αποκτήσουν ένα πτυχίο σαν το δικό της: «Εκπροσωπήστε τον εαυτό σας. Και ακουστείτε στον πραγματικό κόσμο»!

Πηγή: newsitamea.gr

v