Πώς να φτιάξετε μους με αλατισμένη καραμέλα, τη γεύση που ξετρελαίνει τα παιδιά! 

Πώς να φτιάξετε μους με αλατισμένη καραμέλα, τη γεύση που ξετρελαίνει τα παιδιά!

Η αλατισμένη καραμέλα είναι το νέο... trend στον κόσμο των παιδιών, αφού ζητούν επίμονα οποιοδήποτε γλυκό ή παγωτό έχει την αγαπημένη τους γεύση! Η παρακάτω συνταγή, εκτός από εύκολη και οικονομική, είναι ελαφριά, δροσερή και κυρίως εξαιρετικά νόστιμη! Καλή επιτυχία!

Τι θα χρειαστούμε

Για την καραμέλα

2 φύλλα ζελατίνης

160 γραμμάρια ζάχαρη

80 ml νερό

60 ml κρέμα γάλακτος 

1 κουταλιά του γλυκού φυσικό αλάτι

Για την μους 

400 ml κρέμα γάλακτος 

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν (σύμφωνα και με τις οδηγίες της συσκευασίας). 

Βήμα 2ο (καραμέλα)

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε για να μην σχηματιστούν κρύσταλλοι ζάχαρης, για περίπου 8-10 λεπτά. (Προσοχή να μην το αφήσουμε παραπάνω γιατί θα πικρίσει! Το χρώμα που πρέπει να έχει είναι όπως της φωτογραφίας.)

Βήμα 3ο

Κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και μετά το αλάτι ανακατεύοντας απαλά για να διαλυθεί. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει για 5 λεπτά. 

Βήμα 4ο

Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στην καραμέλα, ανακατεύοντας καλά ώστε να διαλυθούν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει (θερμοκρασία δωματίου).

Βήμα 50 (Μους)

Χτυπάμε σε μπολ με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σχηματιστεί σαντιγί και προσθέτουμε την καραμέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά με απαλές, αργές κινήσεις. 

Βήμα 60 

Μοιράζουμε την μους σε μπολ ή ποτηράκια και βάζουμε στο ψυγείο για
τουλάχιστον 2 ώρες. 

Σημείωση: Μπορούμε να σερβίρουμε τη μους με σιρόπι καραμέλας, τριμμένα μπισκότα ή καραμελωμένα ποπ κορν - ή, για τους πιο μερακλήδες, με όλα αυτά μαζί! 

Καλή επιτυχία! 

v