«Είμαστε μαζί 15 χρόνια και όμως ακόμα νιώθω ερωτευμένη μαζί σου»

«Είμαστε μαζί 15 χρόνια και όμως ακόμα νιώθω ερωτευμένη μαζί σου»

Είναι λογικό όσα πιο πολλά χρόνια είναι μαζί ένα ζευγάρι, τόσες περισσότερες διαβαθμίσεις να έχει περάσει η σχέση του. Ο τρελός έρωτας κάποια στιγμή ξεφουσκώνει και τη θέση του παίρνει η αγάπη, ο σεβασμός και η κατανόηση. Ορισμένα ζευγάρια ωστόσο, παραμένουν ερωτευμένα παρά το πέρασμα του χρόνου και το γράμμα αυτής της γυναίκας προς τον σύντροφό της το αποδεικνύει.

«Παντρευτήκαμε μικροί σε ηλικία, 19 και 20 χρονών, και όπως ήταν αναμενόμενο κανείς απ’ τους δυο μας δεν ήξερε πώς είναι ο έγγαμος βίος. Καθώς τα χρόνια περνάνε δεν μπορώ να μην αναλογιστώ όσα ζήσαμε και πώς εξελίχθηκε η σχέση μας όλο αυτό τον καιρό.

Ξεκινήσαμε πιστεύοντας ότι είμαστε τέλειοι και αλάνθαστοι. Αγαπημένοι, χωρίς καυγάδες και νεύρα. Κι όμως μετά από έναν χρόνο αυτό άλλαξε! Η καθημερινότητα, τα προβλήματα και οι συνεχείς υποχρεώσεις έσπασαν την τέλεια εικόνα που είχαμε χτίσει για την σχέση μας αλλά και για τον εαυτό μας.

Ούτε εμείς, ούτε η σχέση μας ήταν τέλεια. Μέχρι σήμερα έχουμε τσακωθεί πολλές φορές και συχνά έχουμε απογοητεύσει ο ένας τον άλλον. Αγαπιόμαστε όμως και αυτό είναι αρκετό για να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουμε περάσει πάρα πολλά. Ζήσαμε δύσκολες στιγμές και πολλές λύπες. Τα καταφέραμε όμως γιατί είμαστε ομάδα!

Είμαστε δυο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι και το ανακαλύψαμε νωρίς. Μεγαλώσαμε μαζί και μάθαμε σιγά-σιγά να αναγνωρίζουμε τις δυνάμεις, αλλά και τις αδυναμίες ο ένας του άλλου. Καταλάβαμε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που φέρνει η ζωή.

Μάθαμε να επικοινωνούμε ουσιαστικά, να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Αγαπήσαμε ακόμα και τα ελαττώματά μας, γιατί στη σχέση που δημιουργήσαμε υπάρχει αποδοχή, σεβασμός και κατανόηση.

Είμαστε μαζί 15 ολόκληρα χρόνια και όμως ακόμα νιώθω ερωτευμένη μαζί σου. 

Το νιώθω όταν σε βλέπω να παίζεις με τα παιδιά μας, όταν μετά από μια δύσκολη μέρα καθόμαστε στον καναπέ αγκαλιασμένοι-κι ας μην μιλάμε πολλές φορές. Η σιωπή ποτέ δεν μας τρόμαζε! 

Όταν μου λες ότι όλα θα πάνε καλά και το εννοείς, όταν παρά την κούρασή σου θα βρεις χρόνο για να πούμε μερικές κουβέντες δυο μας.

Ακόμα κι όταν απομακρυνόμαστε εξαιτίας των υποχρεώσεών μας πάντα βρίσκουμε έναν τρόπο να βρούμε ο ένας τον άλλον. 

Η αγάπη μας γίνεται ολοένα πιο δυνατή. Μπορεί να μην υπάρχει ο ενθουσιασμός των πρώτων χρόνων, όμως, ακόμα χτυπάει δυνατά η καρδιά μου όταν με φιλάς και με αγκαλιάζεις. Όταν μου λες ότι με βρίσκεις όμορφη κι ας έχω παχύνει και έχω αποκτήσει ρυτίδες!

Μαζί φτιάξαμε μια υπέροχη οικογένεια και παρά τα λάθη και τις δυσκολίες είμαστε εκεί για να παλεύουμε ο ένας για τον άλλον. Σε εμάς δεν υπάρχει ''εγώ''. Υπάρχει το ''εμείς''!» 

v