Το 1 έτους παιδί μου προτιμάει τον άντρα και την κουνιάδα μου. Τι να κάνω;

Το 1 έτους παιδί μου προτιμάει τον άντρα και την κουνιάδα μου. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Το παιδί μου είναι 1 χρονών. Ανησυχώ γιατί δείχνει ενδιαφέρον μόνο στον μπαμπά του και στην κουνιάδα μου, η οποία νιώθει ευχαρίστηση να γίνεται αυτό (το να την προτιμάει το παιδί) κάνει ό,τι μπορεί για να τον παίρνει από εμένα .
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να χαίρεστε το παιδί σας, να είναι υγιές, ικανό και ευτυχισμένο! Σε όλα αυτά τα υπέροχα χαρακτηριστικά που ευχόμαστε να έχει, συμβάλλετε με πολύ ουσιαστικό τρόπο καθώς εσείς και ο πατέρας του αποτελείτε τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή του! 

Είστε η μητέρα του, το πρόσωπο αναφοράς του και αδιαπραγμάτευτα πολύ σημαντική! Δε χρειάζεται να έχετε αγωνία για αυτό, αλλά για το πώς θα αξιοποιήσετε τη σημαντικότητα σας και θα προχωράτε τη σχέση σας καθώς το παιδί σας μεγαλώνει μέρα με την ημέρα και αλλάζει. Οι αλλαγές αυτές φέρνουν και αλλαγές στις ανάγκες του, στον τρόπο που αλληλεπιδράτε και επομένως και στη σχέση σας. 

Έχοντας την αγάπη σας ως δεδομένο, με ασφάλεια και τρυφερότητα συνεχίζετε να φροντίζετε το παιδί σας, γνωρίζοντας πως οι σχέσεις στη ζωή σας είναι πολύτιμες και η καλή του διάθεση να ανοιχτεί και ως προς τρίτα πρόσωπα είναι αποτέλεσμα της καλής σας σχέσεις που του επιτρέπει να προχωρά! 

Ίσως να υπάρχουν κάποιες δυσκολίες στη σχέση σας με τον πατέρα του παιδιού σας και την κουνιάδα σας. Χρειάζεται να δείτε πως θα φροντίσετε επίσης τις σχέσεις αυτές για να είστε εσείς καλύτερα. Σκεφτείτε το.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v