12χρονη έφτιαξε συσκευή που προλαμβάνει τον θάνατο από ζέστη στο αυτοκίνητο

12χρονη έφτιαξε συσκευή που προλαμβάνει τον θάνατο από ζέστη στο αυτοκίνητο

Η ασφάλεια του παιδιού είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη. Κι όμως το κακό δεν αργεί να συμβεί, αν δεν είμαστε προσεκτικοί. Ειδικά στην Αμερική πολλά παιδιά χάνουν τη ζωή τους από την πολλή ζέστη, επειδή οι γονείς τους τα άφησαν ή τα ξέχασαν στο αυτοκίνητο κλειδωμένα. Μια 12χρονη από τη Βόρεια Καρολίνα που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο συγκεκριμένο ζήτημα, πρωτοπορεί και εφευρίσκει μια συσκευή που μπορεί να σώσει ζωές.

Όταν η Lydia Denton συνειδητοποίησε το ποσοστό παιδιών που βρίσκουν τραγικό θάνατο στο αυτοκίνητο εξαιτίας της ζέστης (επειδή οι γονείς τους τα ξέχασαν ή τα άφησαν για λίγα λεπτά) αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να βρει λύση.

Δύο χρόνια αργότερα, η 12χρονη από τη Βόρεια Καρολίνα κέρδισε το βραβείο των 20.000 δολαρίων για την εφεύρεση της: μια συσκευή που μπαίνει στο κάθισμα, μετρά την θερμοκρασία και ειδοποιεί τους γονείς όταν πρέπει να ανησυχήσουν.

«Ο θάνατος απ΄τη ζέστη στο αυτοκίνητο συμβαίνει και μάλιστα, συχνότερα απ΄ότι πιστεύουμε. Ήξερα, λοιπόν, ότι έπρεπε να κάνω κάτι. Να φτιάξω κάτι φθηνό για να μπορεί ο κόσμος να το αγοράσει» είπε η νεαρή κοπέλα στο Good Morning America.

Η Lydia χρησιμοποίησε το χρηματικό έπαθλο για να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τη συσκευή της και εύχεται στο μέλλον να αξιοποιηθεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Πηγή: goodmorningamerica.com

v