«Δεν αρκεί να με αγαπάς, πρέπει και να μου το λες»: το τρυφερό γράμμα μιας συζύγου στον άντρα της

«Δεν αρκεί να με αγαπάς, πρέπει και να μου το λες»: το τρυφερό γράμμα μιας συζύγου στον άντρα της

Οι ισορροπίες μιας σχέσης αλλάζουν ριζικά με τον ερχομό ενός παιδιού. Ξαφνικά, το ζευγάρι αποκτά έναν νέο ρόλο και αναγκαστικά τον πρώτο καιρό δίνει εκεί όλη του την προσοχή, την ενέργεια και φυσικά τον χρόνο.

Όσο όμως κι αν ένα μωρό δένει περισσότερο το ζευγάρι, είναι σημαντικό να μην αφήσουν τη σχέση τους να βαλτώσει. Αυτό προσπαθεί να πει και αυτή η μητέρα στον σύζυγό της μέσα απ' αυτό το τρυφερό γράμμα.

«Με κοιτάζεις τρυφερά και μου λες ''Αφού ξέρεις ότι σ' αγαπώ. Γιατί με ρωτάς;''. Εγώ όμως κλαίω, νιώθω κουρασμένη και άδεια. 

Τους τελευταίους 17 μήνες, απ' όταν γεννήθηκε ο γιος μας, αισθάνομαι μονίμως χαμένη. Κάθε μέρα δίνω το 120% των δυνάμεών μου και παρόλο που το κάνω με όλη μου την καρδιά, αρκετές φορές νιώθω μόνη.

Υποτίθεται ότι ξέρω ότι με βρίσκεις ακόμα όμορφη. Όπως και ότι θεωρείς ότι είμαι καλή μητέρα, νοικοκυρά και σύζυγος.

Ξέρω ότι με εκτιμάς και με αγαπάς πάρα πολύ, όμως, έχω ανάγκη να το ακούω. Μην υποθέτεις ότι επειδή το ξέρω, μου αρκεί. Αρκετές φορές αναπολώ τις στιγμές του πρώτου καιρού. Τότε που γινόταν καταιγισμός από τηλέφωνα και μηνύματα. Τυχαία αγγίγματα και εκδηλώσεις τρυφερότητας. Αυτό που μου λείπει πραγματικά, όμως, είναι τα λόγια αγάπης που ανταλλάσσαμε μεταξύ μας.

Ο γάμος μας έφερε ακόμα πιο κοντά γιατί θέλαμε πάρα πολύ και οι δυο να δημιουργήσουμε μια ευτυχισμένη οικογένεια. Το παιδί ήρθε νωρίτερα στη ζωή μας απ' ότι είχαμε υπολογίσει και μας ολοκλήρωσε.

Τι συνέβη όμως με εμάς, τη σχέση μας;

Πράγματι, ο ερχομός ενός παιδιού αλλάζει τα πάντα. Αλλάξαμε εμείς οι ίδιοι για το καλύτερο-για τον γιο μας. Γίναμε γονείς και αμέσως δώσαμε όλη μας την ενέργεια και τον χρόνο στον μικρό μας. Για να γίνει όμως αυτό έπρεπε να κάνουμε εκπτώσεις σ' εμάς.

Νομίζω ότι ο πρώτος χρόνος μετά το παιδί ήταν τεράστια πρόκληση για εμάς. Τα καταφέραμε ωστόσο και βγήκαμε ακόμα πιο δυνατοί και ενωμένοι. Προσαρμοστήκαμε και βρήκαμε νέα πατήματα για την καινούρια μας ζωή.

Σε παρακαλώ όμως, μην υποθέτεις ότι ξέρω ότι με αγαπάς ή με θέλεις το ίδιο! Γιατί ο χρόνος που αφιερώνουμε σ' εμάς είναι πλέον πολύ περιορισμένος και μου λείπεις. Και έχω ανάγκη να το ακούσω κι από σένα. Ότι σου έλειψα, ότι με αγαπάς και ότι αναγνωρίζεις όλα αυτά που κάνω για την οικογένειά μας.

Πες μου σε παρακαλώ αυτά τα λόγια που σημαίνουν τόσα πολλά για εμένα. Είμαι τόσο τυχερή και ευγνώμων που σε έχω στη ζωή μου. Είσαι υπέροχος σύζυγος και πατέρας. Η ρουτίνα και οι υποχρεώσεις όμως μας καταπίνουν. 

Πίστεψέ με, ούτε εγώ θεωρώ δεδομένο ότι ξέρεις πόσο σ'αγαπώ. Θα στο λέω ακόμα περισσότερο. Είμαστε μια ομάδα και πρέπει να δουλέψουμε παρέα για να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο αυτή τη σχέση.

Γιατί όπως και στην αρχή, έτσι και στο τέλος θα παραμείνουμε μαζί εμείς οι δυο.»

Πηγή: herviewfromhome.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v