Youth for Love: το διαδικτυακό παιχνίδι κατά της βίας και του εκφοβισμού

Youth for Love: το διαδικτυακό παιχνίδι κατά της βίας και του εκφοβισμού

Τα περιστατικά σχολικού (και μη) εκφοβισμού και βίας αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Σε μια προσπάθεια, λοιπόν, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του bullying, στο πλαίσιο του προγράμματος Youth for Love, το οποίο υλοποιείται από την ActionAid σε 4 ευρωπαϊκές χώρες, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Ρουμανία και το Βέλγιο, δημιουργήθηκε το ομώνυμο διαδικτυακό παιχνίδι που έχει ως στόχο να συμβάλλει στην πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας μεταξύ των εφήβων και να παρέχει στήριξη και ευαισθητοποίηση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η υπόθεση 

«Η Γιασεμή δεν μπορεί πλέον να κυκλοφορήσει ελεύθερα στο σχολείο γιατί η συμμαθήτριά της Βικτώρια συνεχώς την κοροϊδεύει και την απειλεί. Εσύ τι θα έκανες για να το σταματήσεις; θα ζητούσες βοήθεια; θα το έπαιρνες πάνω σου; Δεν θα έκανες τίποτα;». 

Οι παίκτες θα έρθουν αντιμέτωποι με διλήμματα και αποφάσεις και θα δουν διαφορετικές οπτικές του εκφοβισμού. Σκοπός του παιχνιδιού είναι η προώθηση του σεβασμού και της ισότητας.

Γενικά χαρακτηριστικά

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο σε 5 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, ολλανδικά και ρουμανικά) και οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν τον χαρακτήρα που τους αρέσει περισσότερο. Ανάλογα τις επιλογές που κάνουν η ιστορία εξελίσσεται διαφορετικά.

Πηγή: news247.gr

v