5 θερινοί δίπλα στη θάλασσα για σινεμαδάκι μετά την παραλία

5 θερινοί δίπλα στη θάλασσα για σινεμαδάκι μετά την παραλία

Καλοκαιράκι σημαίνει μεταξύ άλλων και θερινό σινεμά, μια απολαυστική οικογενειακή έξοδος που μπορεί να αποδειχθεί κι απ’ τις πιο ασφαλείς στις μέρες μας – αφού οι θερινοί έχουν τη δυνατότητα να αναπροσαρμόσουν τις θέσεις τους ανάλογα με τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Και μιας και οι ανοιχτές αίθουσες στα αττικά παράλια είναι αρκετές, γιατί να μη συνδυάσουμε την εκδρομή μας στην παραλία με μια ταινιούλα στο καπάκι, σ’ έναν απ’ τους θερινούς που βρίσκονται δίπλα ή πολύ κοντά στη θάλασσα.

Cine Alimos

Λεωφόρος Ποσειδώνος 43, Άλιμος, τηλ: 210 9839882

Πριν από λίγα χρόνια, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα για τους εμπνευστές του Cine Alimos, ενός θερινού κινηματογράφου δίπλα ακριβώς στο κύμα, στην παραλία του Αλίμου. Με καρεκλίτσες πάνω στο γρασίσι και μια μοναδική φουσκωτή οθόνη που μαζεύεται μετά τις προβολές, ο θερινός του Αλίμου αποτελεί πλέον ένα μικρό τοπόσημο για την παραλιακή ζώνη της Αθήνας. Και μια ωραία επιλογή για το τελείωμα μιας μέρας που περιλαμβάνει μπάνιο στην παραπλήσια πλαζ ή σε κάποια άλλη παραλία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Cine Ρία

Αφροδίτης 8, Βάρκιζα, τηλ: 210 8970844

Κοντά στην παραλία της Βάρκιζας, αλλά και σε απόσταση αναπνοής απ’ τις πολλές όμορφες παραλίες της ευρύτερης περιοχής, ο κινηματογράφος Ρία φιλοξενεί τους σινεφίλ που θέλουν να συνδυάσουν μπάνιο και σινεμά αδιάκοπα απ’ το 1963. Στην πλατεία του, μπορείτε να αράξετε σε αναπαυτικές καρέκλες, πολυθρόνες ή σεζ-λονγκ και, εκτός απ’ την ταινία, ν’ απολαύσετε τα αρώματα απ’ το γιασεμί και το νυχτολούλουδο καθώς ανακατεύονται με τη θαλασσινή αύρα, αλλά και την τσίκνα από τα φημισμένα σουβλάκια του κυλικείου.

Cine Alex

Λ. Πόρτο Ράφτη 235, Πόρτο Ράφτη, τηλ: 22990 76034

Αν πάτε για μπανάκι στις ανατολικές ακτές της Αττικής και θελήσετε να κλείσετε τη μέρα σας μ’ ένα σινεμαδάκι, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή απ’ το πανέμορφο Alex στο Πόρτο Ράφτη. Βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα για να μη βγείτε ποτέ απ’ το καλοκαιρινό κλίμα, ενώ στην ευρύχωρη χαλικόστρωτη πλατεία του, ανάμεσα σε καταπράσινες συστάδες μυρωδάτων φυτών, θα μπορέσετε ν’ απολαύσετε την ταινία και τα καλούδια του κυλικείου με τις σωστές αποστάσεις ασφαλείας.

Cine Ορφέας

Λ. Σαρωνίδας 60, Σαρωνίδα, τηλ: 22910 60077-8



Ο γραφικός θερινός της Σαρωνίδας, το Cine Ορφέας, βρίσκεται εκεί απ’ το 1996, αποτελεί όμως τη συνέχεια ενός κινηματογράφου που κατασκεύασε και λειτούργησε ο πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη στον Άγιο Ιωάννη, στη Λ. Βουλιαγμένης, το 1935. Με την οικογενειακή ιστορία ως εφαλτήριο, ο σκηνοθέτης Πολ Σκλάβος, τρέχει μαζί με τη γυναίκα του τον σύγχρονο Ορφέα και μας υποδέχεται σε μια άνετη πλατεία με χαλικάκι και καταπράσινο περίγυρο όπου προσφέρει ανάλαφρη καλοκαιρινή διάθεση και καλό σινεμά. Ότι πρέπει, μετά από μια όμορφη μέρα σε κάποια απ’ τις υπέροχες παραλίες της Σαρωνίδας και των γύρω περιοχών.

Cine Ακτή

Θησέως και Αιόλου, Βουλιαγμένη, τηλ: 210 8961337

Σε μια υπέροχη αυλή με κλασικές μπλε καρέκλες, στολισμένη με Μπουκαμβίλιες και γιασεμιά, ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος της Βουλιαγμένης σας περιμένει, μετά από τις βουτιές σας στις γύρω θάλασσες, να απολαύσετε τη δροσιά και τις ταινίες του. Η Ακτή, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο απ’ το υπουργείο Πολιτισμού, υποδέχεται μικρούς και μεγάλους φίλους του σινεμά κάθε καλοκαίρι απ’ το 1975 και δεν σταμάτησε ούτε φέτος – παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες.

v