Ποια ζώδια γίνονται οι καλύτεροι σύζυγοι

Ποια ζώδια γίνονται οι καλύτεροι σύζυγοι

Εντάξει, ο έρωτας είναι εκείνος που μας οδηγεί στον άνθρωπο με τον οποίο θα κάνουμε οικογένεια κι ο έρωτας είναι – όπως και να το κάνουμε – τυφλός. Δεν βλάπτει όμως, να έχουμε μια ιδέα του τι μας περιμένει ώστε είτε να λάβουμε τα μέτρα μας είτε να αφεθούμε στη δίνη του συζυγικού βίου χωρίς ενδοιασμούς. Και ποιος μπορεί να μας προιδεάσει καλύτερα, παρά οι παντογνώστες φίλοι μας, οι λαμπεροί (και σοφοί) αστερισμοί του ζωδιακού κύκλου. Ιδού οι συστάσεις τους για τις συζυγικές συνήθειες του κάθε υποψήφιου.

Κριός

Ενθουσιώδης και παθιασμένος, ο Κριός αφοσιώνεται γρήγορα στην οικογένειά του και βλέπει κάθε μέρα σαν μια καινούργια πρόκληση. Εμπιστεύεται υπερβολικά το θυμικό του, όμως, και δημιουργεί εντάσεις απ’ το πουθενά παίζοντας την ηρεμία του σπιτιού κορώνα-γράμματα.

Ταύρος

Αν είστε παντρεμένη μ’ έναν Ταύρο, είχε ήδη βάλει τη ζωή του σε τάξη πριν σας το ζητήσει, άρα τα οικονομικά της οικογένειας είναι σε καλά χέρια και ο σύντροφός σας έχει την ασφάλειά σας πάνω απ’ όλα. Απλώς, μπορεί να γίνει υπερβολικά κτητικός με απρόβλεπτες συνέπειες. 

Δίδυμος

Θέλετε έναν σύζυγο με τον οποίο μπορείτε να συνεννοείστε χωρίς φωνές και να καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλον ανά πάσα στιγμή; Τότε, ψάχνετε έναν Δίδυμο. Αν, βέβαια, θέλετε μαζί κι έναν καλά οργανωμένο και ομαλό οικογενειακό βίο, τότε ψάχνετε για κάτι άλλο.

Καρκίνος

Γεννημένος για σύζυγος, ο Καρκίνος δένεται τόσο πολύ με τον σύντροφό του που γίνεται μια αληθινή προέκτασή του. Αγαπά τα παιδιά όσο τίποτα και κάνει τα πάντα για να προστατέψει την οικογένειά του. Τις προτεραιότητές του αν προσέξει λίγο, είναι η τέλεια περίπτωση!

Λέων

Ανταγωνιστικός και πομπώδης, ο Λέοντας μπορεί να μετατρέψει τον γάμο σας σε κάποιου είδους αγώνα απέναντι σε έναν αόρατο αντίπαλο. Είναι αφοσιωμένος και περιποιητικός, αλλά ζητά πολλή προσοχή και δεν μπορεί να επιλύσει τίποτα με έναν απλό διάλογο.

Παρθένος

Ιδεαλιστής και τελειομανής, ο Παρθένος δυσκολεύεται να αποδεχτεί ότι ο γάμος είναι ένας μαραθώνιος που έχει και τις άτυχες στιγμές του. Απ’ τη μια είναι  το τέλειο στήριγμα κι απ’ την άλλη, ο ίδιος πέφτει στο άψε σβήσε και με τις πιο ασήμαντες αφορμές.

Ζυγός

Η ιδέα του γάμου και μόνο, συνεπαίρνει τόσο πολύ τον Ζυγό που δίνεται ψυχή και σώμα στη συζυγική του σχέση, ξεχνώντας συχνά να προσέξει τον εαυτό του. Το αποτέλεσμα; Έρχεται μια στιγμή που νιώθει πως δεν έχει άλλα να δώσει και η κρίση είναι αναπόφευκτη.

Σκορπιός

Μόνο η παθολογική του ζήλια μπορεί να κάνει έναν σκορπίό ακατάλληλο σύζυγο, αφού σ’ όλα τ’ άλλα παίρνει 10 με τόνο: Δοτικός και απαιτητικός, αλλά πάντα δίκαιος και διατεθειμένος να χτίσει το πιο ασφαλές και ζεστό περιβάλλον για τους δικούς του.

Τοξότης

Δεν τα πάει καλά με τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις ο Τοξότης, οπότε η συζυγική ζωή τον δυσκολεύει εκ των πραγμάτων. Αν, όμως, ταιριάξει με τον σύντροφό του, μπορεί να γίνει ένα πραγματικό υπόδειγμα συζύγου και γονιού.

Αιγόκερως

Ίσως ο πιο υπεύθυνος σύζυγος του ζωδιακού κύκλου, ο Αιγόκερως βλέπει στον γάμο του ακόμη μια ευκαιρία να αποδείξει πόσο εργατικός και αξιόπιστος είναι. Το αδύνατο σημείο του; Να χάσει την ουσία και να μη δρέψει τους καρπούς των κόπων του στην ώρα τους.

Υδροχόος

Φιλελεύθερος και εμμονικός με την ατομικότητά του, ο Υδροχόος είναι έτοιμος να παραχωρήσει τα προνόμια που διεκδικεί για ‘κείνον και στο ταίρι του. Το πρόβλημα είναι ότι, πολύ συχνά, το ταίρι του απαιτεί άλλα πράγματα από έναν γάμο.

Ιχθύς

Δεν είναι πρακτικός ούτε πραγματιστής ο Ιχθύς κι αυτό είναι μια χαρά, όσο ο γάμος παραμένει μια ιδέα. Μόλις, όμως, αναλάβει τον ρόλο του συζύγου, υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει τ’ αυγά και τα καλάθια και ν’ αποσυρθεί ψυχολογικά στον εσωτερικό ιδανικό του κόσμο.

v