Τα πιο νόστιμα μπισκότα με γέμιση μαρμελάδα πορτοκάλι!

Τα πιο νόστιμα μπισκότα με γέμιση μαρμελάδα πορτοκάλι!

Γενικά, τα μπισκότα είναι αδυναμία μικρών και μεγάλων! Είτε είναι με κρέμα, είτε γεμιστά με σοκολάτα ένα είναι το σίγουρο: ότι δεν μπορούμε να αντισταθούμε! Μια αγαπημένη γεύση επίσης είναι η μαρμελάδα γι' αυτό και σας παρουσιάζουμε την παρακάτω συνταγή για πεντανόστιμα μπισκότα με γέμιση μαρμελάδα πορτοκάλι που θα σας ξετρελάνουν!

Τι θα χρειαστείτε

10 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Ξύσμα από 2 μεσαίου μεγέθους πορτοκάλια

2/3 του φλιτζανιού άχνη ζάχαρη

3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σ' ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο, το ξύσμα και την άχνη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και στη συνέχεια, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και αφού ανακατέψουμε ρίχνουμε το αλεύρι. 

Βήμα 2ο

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα μας να πάρει κρεμώδη υφή. Μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

Βήμα 3ο

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε ένα φύλλο με τον πλάστη περίπου 1 με 2 χιλιοστά και και κόβουμε με ένα κουπάτ ότι σχέδιο θέλουμε, απλά θα πρέπει να έχουμε το ίδιο σχέδιο σε δυο μεγέθη ένα μεγάλο και ένα μικρότερο. Αλείφουμε με τη μαρμελάδα τους δίσκους χωρίς σχέδια και από πάνω τοποθετούμε τους δίσκους με σχέδια.

Βήμα 4ο

Τοποθετούμε όλα τα μπισκότα σ' ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25-30 λεπτά περίπου, προσέχοντας μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν για να γίνουν πιο τραγανά και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: duerrs.co.uk

v